Orhan Gencebay her devrin adamı mı?

Buket Aydın'ın sunumuyla CNN Türk ekranlarında yayımlanan 40 programına Sanatçı Orhan Gencebay konuk oldu.

Orhan Gencebay her devrin adamı mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
14 Kasım 2018 Çarşamba 21:08

Buket Aydın’ın sunumuyla 40 programına konuk olan Sanatçı Orhan Gencebay, “Size, 'Her dönemin adamı’ denilince neden kızıyorsunuz? Sorusuna şu yanıtı verdi:

Bu laf son derece yanlış. Bu bukalemunluktur, bana yakışmaz. Ben iktidara yakın olmayı şundan isterim. Çünkü bizi yöneten iktidardır. Devletimizi yöneten kimse onu seçen de halkımızdır. Halkımıza olan büyük saygı ve sevgiden dolayı iktidardakileri severim. Benim de bir oyum var şüphesiz ama halkımız onu seçmiştir saygı duyarım. Yeter ki o iktidar görevini iyi yapsın. Ben bunu beklerim. İktidarın görevini iyi yapması için bana düşen bir görev varsa şerefle seve seve yaparım.  Bunu böyle düşünmeli herkes. Bu bukalemunluk anlamına gelmez. Her dönemde Süleyman babamıza Allah rahmet eylesin büyük sevgimiz vardı. Bülent Ecevit’e, Özal’a da büyük sevgimiz vardı… Hepsi ile de yakın görüşürdük. Özellikle Süleyman baba ve Demirel sonrasında Ecevit göreve gelmişler. Ben bu insanlara nasıl saygı duymayayım? Ülkemi yönetecekler! Benim ülkeme sahip çıkan onu iyi yönetene şükranlarım var. Benim bakışım her zaman budur. Bu herhangi bir iktidara yakın olmak anlamına katiyen gelmez. Sevmem öyle şeyi ben. Doğru olana boynum kıldan incedir. İyi hizmet verene saygı duyarım.   

"Tayyip Bey'le dostluğumuz çok eskilere dayanıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dostluğunun eskiye dayandığı söyleyen Orhan Gencebay açıklamasının devamında şunları söyledi:  Ben kendilerini çok severim. 40 yıldan beridir tanırım. Özellikle İstanbul Belediye Başkanlığı döneminden sık sık görüşürdük ve yapabileceğimiz bir şey varsa da yapardık. Birçok özel ortamda da beraber olduk. Mazlumun ve mağdurun yanında olduğunu bildiğim için onu çok seviyorum. Görevini de iyi yapacağına inanıyordum zaten yaptığı dünyada çapındaki çalışmalara baktığımız zaman sağ olsun, Allah razı olsun diyorum. Neticede görevini yapana saygı duyarım ve kim olursa olsun ona sahip çıkarım. Şu anda Tayyip Bey vardır sonra ülkemize başka bir görevli gelirse ona da sahip çıkacağım hiç şüphesiz.  

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar