Ögeday kimdir, Türk müdür, Diriliş Ertuğrul dizisine ne zaman girecek?

Ögeday kimdir, Türk müdür, Diriliş Ertuğrul dizisine ne zaman girecek? Soruları Diriliş Ertuğrul dizisine Noyan'ın geri dönüşü ile Ögeday'ın ismi sık sık anılmaya başlaması merak uyandırdı. Ögeday kimdir, Türk müdür, Diriliş Ertuğrul dizisine ne zaman girecek?

Ögeday kimdir, Türk müdür, Diriliş Ertuğrul dizisine ne zaman girecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Mayıs 2018 Perşembe 15:10

Ögeday kimdir, Türk müdür, Diriliş Ertuğrul dizisine ne zaman girecek? Soruları Diriliş Ertuğrul dizisinde Noyan'ın geri gelmesi sonrası Moğol hükümdarı Ögeday'ın ismi sık sık anılması sonrası merek konusu oldu. Ögeday kimdir, Türk müdür, Diriliş Ertuğrul dizisine ne zaman girecek? Sorularının yanıtını sizler için derledik. Ertuğrul Bey'in en dişli düşmalarından olan Noyan'ın sürekli ismini geçirdiği Moğol hükümdarı Cengiz Han'ın oğlu Ögeday Han Diriliş Ertuğrul'a ne zaman girecek, Diriliş Ertuğrul'da Ögeday'ı kim canlandıracak? Gibi sorular da izleyiciler tarafında merak ediliyor. İşte Ögeday kimdir, Türk müdür, Diriliş Ertuğrul dizisine ne zaman girecek? sorularının yanıtı.

Ögeday kimdir?

Ögeday'ın doğum tarihi net olarak bilinmemekle birlikte  7 Kasım 1186 ile 11 Aralık 1241 tarihleri arasında yaşadığı tahmin ediliyor. Göbi Çölü'nde doğduğu bilinen Ögeday, batı kaynaklarında Occoday, Hacotha, Etheracan, Ectais, Ocuai, Türkçe'de ise Oktay olarak tanınmıştır. Cengiz Han'ın üçüncü oğlu olan Ögeday, 1203 yılında Kereyitler'le yapılan Halahalcit Savaşı'nda ağır yaralandı.

Ertesi yıl Merkitler'in Moğol egemenliği altına girmesinin ardından Merkit hanının kızı Töregene ile evlendi. 1206'da deneyimli subaylardan Iluge ve Degoi'nin yanına verildi. Daha sonra 1211-1216 yılları arasındaki Çin Seferleri'ne katıldı.

Ögeday Türk müdür?

Cengiz Han, 13. Yüzyılın başında Orta Asya'daki tüm göçebe bozkır kavimlerini birleştirerek bir ulus haline getirdi ve o ulusu Moğol siyasi kimliği çatısı altında topladı. Ögeday ise Cengiz Han'ın oğullarından biri ve mirasçısıdır. Cengiz Han'dan sonra Moğol İmparatorluğu tahtına geçmiş ve babasının yarım bıraktığı fetihleri ve devlet düzenlemesini tamamlamayı başarmıştır.

Ögeday Diriliş Ertuğrul dizisine ne zaman girecek?

Diriliş Ertuğrul'un 118. bölümünde Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad Ertuğrul Bey'i elçisi olarak görevlendirir ve Moğol İmparatoru Ögeday Han'ın yanına giderek bir mesaj iletmesini ister. 

Diriliş Ertuğrul'da Ögeday'ı kim canlandıracak?

Dirliş Ertuğrul dizisinde Ögeday karakterini kimin canlandıracağı ise hala merak konusu. Diriliş Ertuğrul ekibi tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Ögedayı kimin oynayacağı belli olur olmaz azonceoldu. com'dan öğrenebilirsiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Ramazan Oruc En beğenilen yorum
Turk Milleti Sanli Bir Millettir... cCc, Kerkuk..