Nevşin Mengü'nün kitabı çıktı

CNN Türk ana haber spikerliğinden istifa eden Nevşin Mengü’nün, ‘İnsanın düşünmekten canı yanar mı?’ adlı kitabı piyasa sürüldü.

Nevşin Mengü'nün kitabı çıktı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
2 Kasım 2017 Perşembe 16:17

CNN Türk’le yollarını ayırdıktan sonra Birgün Gazetesi'ne transfer olan Nevşin Mengü burada köşe yazarlığı yapmaya başladı.

Nevşin Mengü’nün Everest Yayınları'ndan çıkan yeni kitabının ismi ‘’ İnsanın Düşünmekten Canı Yanar Mı?’’

Gazeteci Nevşin Mengü’nün kitabı 2009 yılında İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerini takip ettiği dönemi anlatıyor. Kitabının kapağında ağzı kapalı ve çarşaflı poz veren kadın fotoğrafı ise Nevşin Mengü’ye ait.

Türkiye ve İran ülkelerinin ‘benzerliğine’ dikkat çektiğini belirten Mengü, kitabının özet kısmında ise şu bilgilere yer verdi; "Gazeteci sansürlense de asla unutmaz diyor ve şöyle devam ediyor:  Az bildiğimiz ama üzerine çok konuştuğumuz ülke İran. Biz mi İran olacağız, İran mı Türkiye olacak konuşa konuşa bitiremedik. İran siyasi tarihinde bir dönüm noktası 2009 Cumhurbaşkanlığı seçimleri. O meşhur seçim sürecini adım adım izleme ve belgeleme şansına sahip oldum. Gazeteci sansürlense bile asla unutmuyor. O yıllarda yaşananları duyuramadım ama asla unutmadım. İşte İranlıların canını çok yakan o sürecin öyküsü. Okurken hem Türkiye ile benzerlikler hem de farklılıklar bulacaksınız."

Nevşin Mengü okuyucularıyla ilk olarak 12 Kasım’da saat 13.00’de Tüyap’ta buluşacak.

Ne olmuştu?

Mengü'nün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Başkanı Donald Trump'ın geçen mayıs ayında gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin olarak kullandığı "Girdisi çıktısı, oturdusu kalktısı toplam 23 dakika sürdü" ifadesi tepki almıştı.

Söz konusu eleştiriler sonrası CNN Türk yönetimi, Mengü'yü bir süre ekrana çıkarmama kararı almıştı. Ekranlara ancak bir ay sonra dönebilen Mengü, daha sonra istifa kararı almıştı. 


      

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar