Mustafa Sandal'dan 'Hemşire' kararı

Sağlık Bakanlığı'nca, sanatçı Mustafa Sandal'ın seslendirdiği 'Reset' isimli şarkının klibinde yer alan hemşire sahnesinin 'uygun olmadığı' gerekçesiyle RTÜK'e inceleme talebinde bulunuldu. Sandal'ın ne karar vereceği merak edildi. Mustafa Sandal'dan 'Hemşire' kararı ile ilgili detaylar haberimizde.

Mustafa Sandal'dan 'Hemşire' kararı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
13 Temmuz 2018 Cuma 11:12

Mustafa Sandal'dan 'Hemşire' kararı

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada yayımlanan söz konusu klipte gösterilen hemşire figürünün 'tartışmalara' yol açabilecek nitelikte olduğu belirtilmişti. Bu başvurudan sonra Mustafa Sandal ve Eypio'nun ne yorum yapacağı merak edilmişti. İşte Reset şarkısıyla gündem olan Mustafa Sandal'dan 'Hemşire' kararı

 Mustafa Sandal'dan 'Hemşire' kararı

Mustafa Sandal Sağlık Bakanlığı'nın RTÜK'e başvurusuyla ilgili, ''Canımızı emanet ettiğimiz, kutsal bir meslek icra eden hemşire kardeşlerimizi bilmeden, istemeden kırdıysak özür dileriz. Biz RTÜK'ün incelemesini ve kararını beklemeden kendi vicdan süzgecimizden geçirerek ekipçe gözden kaçırdığımız durumu düzeltmek adına Reset'in klibinin TV versiyonundan o kareleri çıkarma kararı aldık. Tüm sağlık personelleri bizim kıymetlimizdir. Hepimizi üzen bu yanlış anlaşılmasının son bulması dileklerimle. Sevgiler, Mustafa Sandal'' açıklamasını yaptı. 

Bakanlık ne demişti?

Klipteki ilgili sahneler için inceleme başlatılmasına ilişkin talebin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) iletildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "RTÜK'e gönderilen resmi yazıda, klipteki görüntülerde yer alan hemşire temsilinin kıyafet, hal ve davranışları mesleğin saygınlığını ve itibarını zedeleyici nitelikte olup, toplumda sağlık çalışanlarına karşı yanlış bir kanı oluşmasına sebebiyet verebileceğine dikkat çekildi.

Bakanlık tarafından yapılan inceleme talebi metninde, klipte sağlık çalışanlarına yönelik olumsuz içerikler hakkında insan onurunun, genel ahlakın, çocukların ve gençlerin ruh sağlığının korunması amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın aktif bir çalışma tarzı yürüteceği de ifade edildi."

Hemşirelerin yer aldığı Mustafa Sandal'ın Reset klibi

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar