için kaldı

Murat Boz gülümsemesi için 80 bin lira harcadı

Şarkıcı Murat Boz yaptırdığı bakım operasyonlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. 

Murat Boz gülümsemesi için 80 bin lira harcadı
Son Güncelleme: 30 Ocak 2020 Perşembe 13:45
17 Nisan 2018 Salı 14:40

Pop müzik piyasasında büyük bir kitleye ulaşabilen isimlerinden biri olan Murat Boz, saç ve vücut bakımından sonra dişlerine de bakım yaptırdı.

Kellik problemine protez saç yaptırarak çözüm bulan sanatçı bir klinikte 80 bin Türk Lirası'na lamine yaptırdı.

Aslı Enver'den ayrıldıktan sonra bakım yaptırıp ABD'ye giden sanatçı, 2012 yılında Bodrum'da kel ve göbekli bir şekilde görüntülenmişti.

Murat Boz gülümsemesi için 80 bin lira harcadı

Ardından fit bir görünüme kavuşarak, protez saçla son görünüme ulaşan sanatçı 1 aydır diş tedavisi görüyor. 

Bütün dişlerine lamine yaptırarak daha iyi bir gülümsemeye kavuşan şarkıcı bu operasyon için 80 bin TL ödedi. 

 

Sanatçı, DR. Eyüp Çelik'in kontrollerini aksatmamaya çalışıyor.

Murat Boz gülümsemesi için 80 bin lira harcadı

Murat Boz'un Diş Doktoru Eyüp Çelik kimdir?

Eyüp Çelik çocuk yıllarından itibaren estetik tutkusunu işi ile birleştirip 4 yılı aşkın süredir diş hekimliğinin estetik ve kozmetik alanlarında hizmet vermektedir. Marmara Üniversitesi'nden mezun olan hekim, Avrupa da birçok bilimsel alanda çalışmalarda bulunmuştur. Eyüp Çelik aynı zamanda Amerikan Diş Hekimleri Birliği ve Türk Diş Hekimleri Birliği üyesidir.

Murat Boz'un Diş Doktoru Eyüp Çelik kimdir?

Vizyon ve misyon olarak elde bulunan mevcut yapıyı koruma ve insanlara kaybettiği sağlığı kazandırırken her zaman en iyi kalitede ve koşullarda sağlanmasını amaçlamaktadır.

C - şekilli kök kanallarının dental tomografide incelenmesi konusunda tez çalışması yapmıştır.

Murat Boz'un Diş Doktoru Eyüp Çelik kimdir?

Halen gelişime açık olup diş hekimliği alanındaki birçok gelişmeyi dünya çapında yakınen takip edip, gerekli çalışmalar yapılarak bu çalışmaların güvenilebilirliği doğrultusunda klinikte hastalara bu hizmet verilmektedir.

Mart 2017 den itibaren Nişantaşı'nda bulunan kliniğinde aktif olarak hizmet vermektedir.

Diş operasyonu 'Lamine' nedir? Lamine nasıl yapılır? Lamina neden yapılır? Lamina'lerin kullanım süresi ne kadardır? 

Dişlerin ön yüzlerinde hafif seviyede aşındırma yapıldıktan sonra ince bir tabaka porselenin dişlerin ön yüzlerine yapıştırılması işlemidir. 

Tedavi öncesinde bazı hazırlıkların yapılması gerekir. Hastalar için en uygun olacak gülüş tasarımı yapılır. Burada öncelikle diş etlerinin sağlıklı olması gerekir. Yapılacak işlemde estetik beklenti yüksek olduğundan önce diş taşı temizliği, küretaj gibi tedavilerin uygulanması gerekir. Ayrıca diş etinde şekil bozukluğu varsa bunun düzeltilmesi şarttır. Başlangıçta ağızdan ölçü alınması dişlerin ilk halini saklamak ve gerekli ön çalışmaları yapmak için gereklidir. Dişin normalden geride bulunması söz konusuysa gerektiği takdirde aşındırmaya gerek kalmaz. Gerekli olan hallerde lokal anestezi uygulanıp dişler uyuşturulur ve dişlerin sadece ön yüzlerinde çok ince bir tabaka kaldırılır ve basamak oluşturulur. Daha sonra porselen laminaların hazırlanacağı asıl ölçü alınır. Bu işlemler hastanın ağzında yapılacak işlemlerdir. Diğer tedavilere göre daha kısa sürede bitirilir.

Diş operasyonu 'Lamine' nedir? Lamine nasıl yapılır? Lamina neden yapılır? Lamina'lerin kullanım süresi ne kadardır? 

Laboratuvar işlemleri: Yapılan işlemlerden sonra laboratuvarda hassas bir çalışma yapılması gerekir. Cad-cam ya da klasik yöntemler güçlendirilen porselenden laminalar hazırlanır. 5-6 gün içinde lamina porselenler hazır hale getirilir. Bu yapım tekniğine ve olayın zorluk aşamasına göre değişiklik gösterebilir. Daha sonra protezler ağızda prova edilir. Hastanın ağzındaki estetik görünüm değerlendirilerek beklentileri karşılayıp karşılamadığını karşılaştırmak için provada hastanın görüşü alınır. Düzeltilmesi gereken yerler varsa yeniden diş teknisyenine yollanır. Son aşama porselen laminaların yapıştırılmasıdır. Bu aşamada da hassas bir çalışma gerekir. Porselen yaprakçıklar bonding vasıtasıyla dişe özenle yapıştırılır.

Dişlerinin formundan memnun olmayanlara, ön bölgedeki diş renkleşmelerinde, beyazlatma işlemlerinden sonuç alınamadığında, dişleri aralık olanlarda uygulanır. 

Ortalama 3-4 seans sonucunda tedavi tamamlanmış olur.

Porselen laminalarda uygun yapıştırma ve porselenin kullanılması ve uzman doktorlarca yapılması kullanım ömrü açısından son derece önemlidir. Bundan sonra hastaların uygulaması gereken iyi bir ağız bakımı sayesinde, uzun yıllar ilk günkü takıldığında olduğu gibi kişilere hizmet edebilir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar