için kaldı

Mehmed Bir Cihan Fatihi Şahabettin Paşa (Burak Tamdoğan) kimdir?

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin oyuncuları merak ediliyor. Dizinin güçlü kadrosunda yer alan Şahabettin Paşa (Burak Tamdoğan) kimdir?

Mehmed Bir Cihan Fatihi Şahabettin Paşa (Burak Tamdoğan) kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
13 Mart 2018 Salı 16:29

20 Mart'ta ilk bölümü ile ekranlara gelecek olan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin oyuncu kadrosundaki isimlerin önemli yeri ve görevleri var. Şimdi birlikte dizide hakim olan 4 paşayı tanıyalım..

Mehmed Bir Cihan Fatihi oyuncuları ve konusu ile izleyicilerin gündemine girmeye hazırlanıyor. Anadolu'nun Avrupa'ya açılan şehri, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmed'in hayatı, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde ele alınacak. Mehmed Bir Cihan Fatihi oyuncuları arasında Kenan İmirzalıoğlu, Çetin Tekindor, Gürkan Uygun gibi önemli isimler yer alıyor. İşte, Mehmed Bir Cihan Fatihi oyuncuları ve dizi hakkında bazı bilgiler..

Mehmed Bir Cihan Fatihi, yayınlanan yeni bölüm fragmanları ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. İstanbul'un fethinin baş mimarı, Fatih Sultan Mehmed'in dönemini ele alan Mehmed Bir Cihan Fatihi, güçlü oyuncu kadrosu ile tarih tutkunu izleyicileri ekrana kilitleyecek.

Kanal D’nin yönetmenliğini Cevdet Mercan’ın üstlendiği 2018’in en iddialı projelerinden olan Mehmed Bir Cihan Fatihi, 20 Mart Salı akşamı izleyici karşısına çıkacak. Osmanlı tarihinin en önemli padişahlarından biri olan, Fatih Sultan Mehmed’in hayatından esinlenerek ekrana aktarılacak olan Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde, dönemin önemli devlet adamları da izleyici ile buluşacak.

Çandarlı Halil, Zağanos, Şahabettin ve İshak Paşa!

Yayınlanan tanıtımları ile birlikte rüya kadro olarak adlandırılan Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde; Çetin Tekindor, Atsız Karaduman, Burak Tamdoğan ve Kaan Çakır, Osmanlı’nın paşaları olarak seyirci karşısına çıkacak. Devlet-i Aliyye’nin en önemli isimlerinden Çandarlı Halil Paşa (Çetin Tekindor), Sultan Murat Han’dan kalan vezir-i azamlık görevini Sultan Mehmed Han ile devam ettirecek ancak aynı zamanda onun her konuda en büyük engeli olacak.

Burak Tamdoğan Kimdir?

Kamera karşısına ilk kez Ferhunde Hanımlar isimli dizi ile geçen Burak Tamdoğan, 1971’de Ankara’da dünyaya geldi. Lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi’nde Tiyatro eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra pek çok dizi ve film ile tanınmaya başladı. Dizi ve filmlerde çoğunlukla yan rollerde yer alan Burak Tamdoğan, 2006’da Adak isimli dizide Hasan karakterini canlandırdı. Dizi, zorla evlendiği adamın uyuşturucu nedeniyle hapishaneye düşmesinden sonra hayatı değişmeye başlayan Nazlı isimli bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Emrah ile Hande Subaşı yer aldı. 2006’da ise Beynelmilel isimli filmde Samet karakterini canlandırdı. Film, küçük bir çalıcı ekibinin modern bir bando takımı yapılmaya çalışılmasını ve 60’lı yılların politik olaylarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Özgü Namal ve Umut Kurt paylaştı. 2007’de ise Parmaklıklar Ardında isimli dizide Osman karakterini canlandırdı. Dizi, kadın cezaevinde yaşanılan olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Yelda Reynaud, Selda Alkor, Özlem Düvencioğlu, Serra Yılmaz ve Sinan Bayraktar yer aldı.

2008’de ise Küçük Kadınlar isimli dizide Mustafa Gezici karakterini canlandırdı. Dizi, anne ve babalarının ölümünden sonra hayata tutunmaya çalışan beş kız kardeşin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ekin Türkmen, Hande Soral, Fulya Zenginer, Elit İşcan ve Ali İl yer aldı. Ardından Geniş Aile isimli dizide Nebil karakterini canlandırdı. Dizi, çocukluklarından bu yana bir türlü geçinemeyen Cevahir ve Bilal isimli iki adamın yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ufuk Özkan, Fırat Tanış, Rasim Öztekin ve Zuhal Topal yer aldı. Burak Tamdoğan 2014’te ise Kara Para Aşk isimli dizide Hüseyin karakterini canlandırdı. Dizi, bir cinayet nedeniyle tanışan ve birbirlerine aşık olan Ömer ve Elif isimli iki gencin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Engin Akyürek, Tuba Büyüküstün, Nebahat Çehre ve Erkan Can yer aldı. 2015’te ise Analar ve Anneler isimli dizide Salih Ağa karakterini canlandırıyor. Dizi, bir bebek nedeniyle kaderleri birleşen Zeliha ve Kader’in yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Okan Yalabık, Sinem Kobal, Hazar Ergüçlü ve Binnur Kaya yer aldı.

Çağrı Lostuvalı’nın yönettiği “Bu Şehir Arkandan Gelecek” televizyon dizisinde Tekin karakterine hayat verdi.

Şahabettin Paşa kimdir?

Hadım Şehabettin Paşa, 15. yüzyılda beylerbeyliği ve vezirlik görevlerinde bulunmuş Osmanlı devlet adamı.

Şehabettin Paşa devşirmelerden olup, Gürcü kökenlidir. Saray'a giren ve akağalardan Şehabettin Paşa kapı ağası görevine kadar yükseldi. Arnavutluk sancakbeyliği görevinden sonra 1439 yılında Rumeli Beylerbeyi görevine yükseldi. 1441 yılında günümüz Kosova topraklarındaki Novo Brdo Kalesinin alınmasında bulundu. Orhan Çelebi' nin Dobruca' da çıkardığı isyanı bastırdı. Vazag Muharebesi' nde yaşanan yenilgi nedeniyle bu görevinden alındı. II. Mehmed' in ilk saltanatında vezir ve yeniden Rumeli beylerbeyliği görevine getirildi. Buçuktepe İsyanı' nda konağı basılan Şehabettin Paşa yeniçerilerin saldırısından güçlükle kurtularak genç padişahın yanına sığındı. 1444 yılında gerçekleşen Varna Muharebesi' nde Osmanlı ordusunun sol kanadını yönetti. II. Murad' ın tahta yeniden geçmesiyle görevinden azledilerek II. Mehmed 'in yanında Manisa' ya gönderildi. II. Murad' ın ölümünden sonra yeniden konumu yükseldi. Padişahın İstanbul' un fethine ikna edilmesinde ve Çandarlı (2.) Halil Paşa' nın muhalefetine rağmen kuşatmanın sürdürülmesinde bazı paşalarla birlikte önemli rol oynadı. Hadım Şehabettin Paşa' nın nerede ve hangi tarihte öldüğüyle ilgili değişik görüşler bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre 1453 yılında Bursa' da vefat etmiştir. Bazı kaynaklarda da 1455 yılından sonra Filibe' de öldüğü söylenmektedir[1]. Filibe' de Hadım Şehabeddin Paşa adına yapılan ve günümüze kadar ulaşan türbe bulunmaktadır.

Hadım Şehabettin Paşa tarafından; 1436/37 yılında Edirne' de günümüzde "Kirazlı Camii" olarak da bilinen orijinali ahşap minareli olan cami, Bursa Çatalfırın'da "Laleli Çeşme" adıyla tanınan bir çeşme, Filibe'de cami, imaret ve kervansaray, Edirne'de iki mescid, bir hamam ve 1451 yılında inşa edilen ve günümüzde "Saraçhane Köprüsü" olarak bilinen eserler yaptırılmıştır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar