La Casa De Papel dizisinin konusu nedir? La Casa De Papel dizisi 1.2.3. sezon izle

Yayınlanan 2 sezonuyla damga vuran La Casa De Papel dizisinin konusu nedir? La Casa De Papel'in 3.sezonu ne zaman ekranlara gelecek? İşte dizi hakkında merak edilenler..

La Casa De Papel dizisinin konusu nedir? La Casa De Papel dizisi 1.2.3. sezon izle
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
26 Ekim 2018 Cuma 08:00

Orijinal yapımları karşımıza çıkarmasıyla bilenen Netflix dizisi La Casa De Papel İspanya'da resmen Meksika dalgası yarattı. Peki ya La Casa De Papel dizisinin konusu nedir? Neden bu kadar popüler oldu? Netflix dizisi ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

La Casa De Papel dizisi ne zaman başladı?

2 Mayıs 2017’de başlayan dizi ilk 9 bölümünü ilkbaharda, son 6 bölümünü sonbaharda yayınlayarak 23 Kasım 2017’de sona erdi. Dizinin yaratıcısı Álex Pina. Bölüm süreleri 70-80 dk civarı olan ve toplam 15 bölümden oluşan bu dizinin benim radarıma nasıl girdiğine gelirsek; cevap olarak Netflix diyebilirim. Birçok ülkede yayın haklarını satın alan Netflix, birinci kısmı biraz modifiye edip süreleri Amerika standartlarına çekerek 13 bölüm olarak Aralık’ta yayınladı.

La Casa De Papel 3.sezon ne zaman?

İlk bölümü 2 Mayıs 2017’de yayınlanan, 23 Kasım 2017’de ise ikinci sezonunu noktalayan La Casa De Papel, 2019 yılında kaldığı yerden devam edecek.Tüm dünyada büyük bir ilgiyle takip edilen İspanya yapımı dizi La Casa De Papel‘in 3. sezonunun 2019 yılında ekranlarda olacağı açıklandı.

La Casa De Papel 3.sezon fragmanı

La Casa De Papel'in Türkiye tarafından çekilmiş İstanbul temalı fragmanı yayınlandı. İstanbul'un tarihinin bir parçası olan Galata Kulesi’nin de olduğu görüntülerde insanların önlerindeki telefon ya da bilgisayardan La Casa de Papel’i izliyor. Galata Kulesi'nin görüntüsüyle başlayan fragman, karakterin çay içmesi ve çarşıyı dolaşmasıyla devam ediyor. İstanbul'un birçok güzelliği anlatılıyor.

La Casa De Papel dizisinin konusu nedir?

Öncelikle dizinin konusu klişe gibi gelse de aslında bir hayli çekici.Kendisine 'Profesör' adını veren bir ağabeyimiz var ve yüzyılın soygununu yapma hayaliyle 'kaybeden' tiplerden kendine bir ekip kurar. Bunları eğitir, besler, büyütür. Her birinin adı 'Tokyo', 'Berlin', 'Helsinki', 'Rio', 'Oslo' gibi şehir isimleri olur. Daha sonra düğmeye basılır ve kusursuz soygun planı için başlangıç yapılır. Ve elbette işler çok acayip şekilde ilerler. Dizinin öyle bir sürükleyici yanı var ki temponun hiçbir şekilde düşmemesi fazlasıyla enteresan. Diziyi izlerken sıkılmak gibi bir şansınız yok çünkü kurgu ve senaryo çok başarılı. Standart bir dizi gibi başlayan ve ilerleyen dizi farkını tarzıyla, başarılı diyaloglarıyla ve detaylarıyla ortaya koyuyor. Aslında İspanya'daki Antena 3 kanalı için çekilen dizi bir sezon sürüyor. Kendi ülkesi İspanya'da iki bölüm halinde yayınlanan sezonun 9 bölümlük ilk kısmı Mayıs 2017'de, 6 bölümlük ikinci kısmı ise Ekim 2017'de yayınlanmış. Dizi bitmiş, 'obarey'ler çekilmiş. Ve 2018 başında Netflix tarafından bütün dünyaya servis edilmiş.

Ancak Netflix'te ilk sezonun süreleri yeniden düzenlenmiş ve 9 bölümden oluşan sezonun ilk yarısının 70-80'er dakikalık bölümleri 40-50'şer bölümlere düşürülmüş, sürelerde kısaltmaya gidilince bölüm sayısı da haliyle 9'dan 13'e çıkarılmış. Çok karışık geldiğinin farkındayım ancak gerçekten durum karışık. Netflix, daha önce televizyonda yayınlanan dizinin bölümlerine belki daha iyi izlenilebilirlik ya da standartizasyon kapsamında elden geçirmiş; bu onların yayın politikası ancak fena halde kafa karışıklığı yaratılmış durumda. İşte bu dizinin böyle de bir 'konuşulma' macerası, günden güne Meksika dalgası tadında büyüyen bir hayran kitlesi de var. Son dönemde ABD ve İngiltere dışından pek çok dizi farkını ortaya koymuş durumda ve her biri de şimdiden ciddi kitleler yaratmayı başardı.

Kısaca özetlenecek şekilde; evet, 7-8 kişinin darphane soygunu girişimi anlatılıyor. Ama öyle sıradan bir girişim değil. Profesör lakaplı birinin yıllar boyunca hayalini kurduğu, neredeyse hayatının yarısı boyunca planını yaptığı, sonunda bunu gerçekleştirmek için bir ekip kurduğu bir soygundan bahsediyoruz.İlk bölümden itibaren bir planlama, bir aksiyon ile başlayan dizi, sonuna kadar bu şekilde, heyecanı hiç düşürmeden gidiyor. Ne gereksiz uzamış sahneler var ne de hevesinizi kursağınızda bırakan anlar. Her şey çok özenli kurgulanmış ve bölüm bittiğinde hemen bir sonraki bölüme başlamak için sabırsızlanıyorsunuz.

Profesör lakaplı gizemli bir adam yüzyılın soygununu yapma hayaliyle işe koyulur. İnce eleyip sık dokuyan Profesör ülkenin dört bir yanından kendi alanlarında isim yapmış adamlardan oluşan bir ekip toparlar. Kusursuz bir plan hazırlığı için kafasında beş ay belirlemiştir. Bu beş ayı eve kapanarak, her ihtimali düşünerek ek planlar yaparak geçirirler. Süre dolduğunda ellerinde kusursuz diyebilecekleri bir plan olsa da unuttukları bir şey vardır. Bir soygunun başarıyla sonuçlanması için en az plan kadar ekip de kusursuz olmalıdır.

Soygunun içeriğine ve plana dair fazla bilgi verip de ispiyon sınırlarını aşmak istemediğinden konuyu burada bitireyim ve üç daldan karakterleri kısa kısa tanıtayım.

La Casa De Papel oyuncuları ve karaketerleri

Soyguncular

Tokyo: Zorlu, kural tanımaz, empati yoksunu. Bir aşk mağduru. Ya da faili mi demeli. 15 kusursuz soygunun ardından nihai son gelir. Aşkla işi karıştırmak hiçbir zaman iyi sonuçlanmamıştır zaten. Sevdiğinin ölü bedenini kanlar içinde olay yerinde bırakıp gider. Onun için hayat sona erdi sanırken aslında yeni başlamaktadır.

Berlin: Darphane soygununun içerideki beyni. Hakkında 27 soygundan tutuklama kararı var. Kuyumcular, müzayedeler, zırhlı araçlar… En büyük başarısı Paris, Şanzelize Caddesinde 434 elmas. Yüksek yaşam standartlarını korumak için bu işlere bulaşmış. Eskiye dönmeye hiç niyeti yok. Adeta havuzda bir köpek balığı. Onunla yüzmesine yüzersin ama yanından sağ çıkamazsın.

Moskova: Asturias’ta maden kazarak geçimini sağlıyormuş zamanında. Silikozis ve astım yüzünden işinden olunca biraz daha derine kazmaya karar vermiş. Sonra biraz daha… 6 kürkçü, 3 saatçi, bir de Aviles Kredi Birliği’nin kasasını boşaltmış. Termal kesici de dahil kullanamadığı endüstriyel alet, açamayacağı kilit yok.

Denver: Moskova’nın oğlu. Uyuşturucu, kırık dişler, kırık kaburgalar… Bar kavgalarının kralı. Düz, fevri, öfkeli… Kusursuz bir soygun için tam bir saatli bomba.

Rio: Bilgisayarın Mozart’ı. Altı yaşından beri kod yazıyor. Hayatı hackerlık ve kodlamalarla geçmiş. Alarmlar ve elektronikle ilgili bilmediği bir şey yok. Sorun ise aksine hayattaki diğer şeyler hakkında hiçbir fikrinin olmaması. Yaşı çok genç, duygusal kararlar almaya yatkın.

Oslo ve Helsinki: En kusursuz planda bile ne olur ne olmaz kaba kuvvet lazım olur. Bu görev için de 2 Sırp’tan alası mı bulunur? Kafadan eksik olan kısmı gövdeden kapatarak ekibin kas gücü pozisyonundalar.

Nairobi: Zorlu bir çocukluk geçirmiş olmasına rağmen hala umutsuz bir iyimser. 13 yaşından beri sahtecilik işinde. Ekibin kalite kontrol amiri. Fazlasıyla dengesiz bir o kadar da eğlenceli.

Profesör: Darphane soygununun asıl beyni. Dışarıdaki yürütücüsü. Hem içeriyle hem de polislerle sürekli iletişim halinde. Sabıka kaydı yok. Kimliğini 19 yaşından beri yenilememiş. Adeta bir hayalet. Ama çok akıllı bir hayalet.

Polisler

Raquel: Darphane Soygunu dosyasının başındaki dedektif. Bir yandan özel hayatındaki problemlerle uğraşırken bir yandan da davayı hatasız şekilde yürütmek zorunda.

Angel: Raquel’in ortağı. Daha önce de birçok davada birlikte görev almışlar. Birbirlerini ve tarzlarını iyi tanıyorlar.

Prieto: Özel Harekat Birimi’nin başı. Rehinelerden birinin önemli biri olduğunun farkına varılmasıyla hem davaya hem de yerel polisle fikir çatışmalarına dahil oluyorlar.

Rehineler

Monica: Evli patronuyla ilişkisi olan ve patronundan hamile kalan bir kadın. Darphanede yüksek bir pozisyonda çalışıyor.

Arturo: Darphanenin başındaki kişi. Kendisini iyi patron, iyi bir koca, iyi bir sevgili olarak görse de soygunla birlikte gerçek yüzünü göstermeye başlıyor.

Alison: İngiliz büyükelçisinin soygun sırasında darphane okul gezisinde olan kızı. Kendisine o an sorsanız rehin konumunda olduğu soygundan çok daha büyük dertleri var.

Pablo: Alison’la yakınlaşmaya çalışan bir okul arkadaşı. Okulun gözdesi, spor takımının kaptanı, kendini beğenmiş bir çocuk.

Hayli tempolu başlayan ve başladığı gibi de devam eden dizi, sürprizli bölüm sonlarıyla kendisini art arda izletmeyi başarıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar