Kitapta KDV düzenlemesi

Yayınevlerinin kitap veya süreli yayınları toptancı ve dağıtıcılara satışında bugünden itibaren katma değer vergisi alınmayacak. Kitapçıların tüketiciye sattığı kitap ve süreli yayınlarda ise yüzde 8 KDV uygulaması devam edecek.

Kitapta KDV düzenlemesi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
1 Şubat 2019 Cuma 19:28

Ocak ayında TBMM’de kabul edilen vergi yasalarıyla ilgili torba kanun uyarınca kitap ve süreli yayınlarda KDV uygulaması değişti.

Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığından sertifika alan yayınevlerince kitap veya süreli yayınları dağıtımcılar ve kitapçılar ile nihai tüketiciye yapılan satışlarda bugünden (1 Şubat 2019) itibaren katma değer vergisi alınmayacak. Kitap ve süreli yayınların dağıtımcı ve kitapçılar tarafından nihai tüketiciye satışında yüzde 8 KDV uygulaması devam edecek.

Türkiye Yayıncılar Birliği, üyelerine, yayıncıların bugünden itibaren stoklarında bulunan veya yeni yayımlayacakları kitapların e-ticaret ya da doğrudan tüketiciye satışında KDV uygulamayacağını duyurdu. Yayınevlerinin doğrudan tüketiciye satış yapması durumunda, kitapçılarla haksız rekabet tartışması yaşanması bekleniyor.

Tüketici kitapçıdan satın aldığında yüzde 8 KDV ödeyecek. Doğrudan yayınevinden alan tüketici ise KDV ödemeyecek.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar