Kısakürek'in ailesi Star gazetesine ihtarname gönderdi

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı, Star gazetesine 2014 yılından bu yana düzenlediği “Necip Fazıl Ödülleri”yle ilgli ihtarname gönderdi.

Kısakürek'in ailesi Star gazetesine ihtarname gönderdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
3 Ekim 2018 Çarşamba 17:05

Necip Fazıl Kısakürek’in oğlu Mehmed Kısakürek tarafından kurulan Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı ilki 2014'te gerçekleştirilen ödül töreni ile ilgili bir açıklama yayımlandı.

Necip Fazıl’ın torunu, NFKKAV Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kısakürek imzalı yapılan açıklamada, “Star Gazetesi tarafından ilk olarak 2014 yılında düzenlenen ve her yıl tekrarlanmakta olan ‘Necip Fazıl Ödülleri”, başlangıçtan itibaren Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in fikir ve estetik dünyasına yabancı; onun manevi mirasını hiçe sayan tahrif ve tahkir edici bir üslupla, siyasi istismar zemininde yürütülmektedir” denildi.

Jüri üyesi ve "saygı ödülü" tepkisi

Açıklamada, Star gazetesinin konuyla ilgili bilgilendirilmesine rağmen, "Necip Fazıl'ı değerlendirmek için henüz erken" diyen bir kişinin jüri üyesi yapıldığı, Üstad'ın ‘İdeolocya Örgüsü' adlı kitabını "Faşist bir manifesto" olarak itham eden bir kişiye ise saygı ödülü verildiği ifade edildi. 

Açıklamada, “Söz konusu Gazeteye, bu isim altındaki ödüllere son verilmesi hususunda ihtarname gönderilmiştir” dendi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar