için kaldı

Khontkar(Onur Dinç) beraat edecek mi? Khontkar’ın avukatından açıklama

Rapçi Ezhel olarak bilinen Sercan İpekçioğlu’nun beraat etmesinin ardından gözler tutuklu olan Kanontkar’a çevrildi. Peki ya Khontkar(Onur Dinç) beraat edecek mi? Khontkar’ın avukatı ne açıklama yaptı?

Khontkar(Onur Dinç) beraat edecek mi? Khontkar’ın avukatından açıklama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
20 Haziran 2018 Çarşamba 16:42

Şarkılarında uyuşturucuya özendirdiği iddiasıyla hakkında kamu davası açılan ve tutuklu yargılanan Ezhel (Sercan İpekçioğlu) bugün mahkeme kararıyla üzerine atılı suçlardan beraat etti ve serbest bırakıldı. Gerçek adı Onur Dinç olan rapçi Khontkar geçtiğimiz günlerde aynı nedenden dolayı tutuklanmasıyla gündem olmuştu. Şimdi ise rapçi Khontkar’ın beraat edip etmeyeceği merak edilmeye başladı.

Khontkar(Onur Dinç) beraat edecek mi? Khontkar’ın avukatından açıklama

Basemode Records sanatçısı Khontkar’ın avukatı Barlas Ömür, Ezhel’in beraat etmesiyle sanata vurulan kelepçenin sadece tek bir elinin çözüldüğünü, ikinci elinin ise hâlâ tutuklu olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı;

"Şarkılarında uyuşturucuya özendirdiği iddiasıyla hakkında kamu davası açılan ve tutuklu yargılanan Ezhel (Sercan İpekçioğlu) dün mahkeme kararıyla üzerine atılı suçlardan beraat etti ve serbest bırakıldı. Kısa bir sürede ifade özgürlüğünün ülkemizdeki önemli dönüm noktalarından biri haline bu durum sanatın ve sanatçının baskıdan kurtulması adına büyük önem teşkil etmektedir. Bununla birlikte, medyada tutuklandığı anda gündeme bomba gibi düşen Khontkar, aynı suçtan halen tutuklu bulunmakta, medyadan yeterli desteği görmediği için yargı mercileri önünde dikkate alınmama tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Sanata vurulan kelepçenin sadece tek bir eli çözülmüş, ikinci el ise halen tutuklu haldedir. Khontkar'ın avukatları tarafından resmi açıklamalar yapılmasına rağmen bu konuya hiç değinilmemiş ve basında yer verilmemiştir. Hal böyleyken adaletin sağlandığı ve sanatın tam olarak özgür kaldığı kanısına varılması sadece bir seraptan ibaret olacaktır. Ezhel özgür kaldı ve hak ettiği yere, sanat camiasına geri döndü. Ancak Khontkar da adaleti bulmadan ifade tam anlamıyla özgür olamayacaktır. Biz, sanatın ve basının zincire vurulmasına karşı çıkıyor, herkes için adalet diyoruz." Dedi.

Khontkar(Onur Dinç) kimdir?

Gerçek ismi Onur Dinç olan Khontkar, 1991 yılında İzmir’de dünyaya geldi.  Küçük yaşlarda annesinden edindiği MC Hammer ve Run DMC kasetleriyle kendisini hip-hop kültürünün içinde buldu. İlk kayıtlarını 2004 yılında gerçekleştirdikten sonra bir kaç oluşumda yer aldı. Bir yandan müzik teorisi eğitimi alırken diğer yandan 2008 yılında kendi ev stüdyosunu kurdu ve Türkiye’deki trap müziğin temellerini ekibiyle birlikte atmaya başladı. Hayat şartları dolayısıyla tüm yaşanmışlıkları, müziğinde anlatacak konuları belirlemesinde büyük rol oynadı. 2010 yılında “Crimeland” adında bir albüm yayınladı. Daha sonra albüm serilerini bir süre daha devam ettirdi. Ancak yaptığı müzik Türkiye için o döneme ait olmayan, yepyeni bir tarz olmasından dolayı tam olarak beklenen ilgiyi göremedi. 2012 yılında 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojileri Bölümü’nü kazandı. Okul hayatı devam ederken bir yandan albüm serilerini kaydetmeye, bir yandan da tamamı kendine ait olan şarkıları internet üzerinden ücretsiz yayınlamaya devam etti. 2015 yılının başlarında “WHOISTHAT” adında İngilizce sözlerden oluşan bir EP yayınladı. Bunu, ilk defa dijital platformlarda yerini alacak olan LP’si “NOBODI” takip etti...

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar