Kerimcan Durmaz mafya üyesi mi, Sarallar grubu kimdir?

Sarallar Grubuna yönelik operasyonda, ünlü DJ Kerimcan Durmaz da ifade verdi. Kerimcan Durmaz mafya üyesi mi, Sarallar grubu kimdir?

Kerimcan Durmaz mafya üyesi mi, Sarallar grubu kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
17 Temmuz 2018 Salı 13:14

Kerimcan Durmaz mafya üyesi mi, Sarallar grubu kimdir?

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Kerimcan Durmaz, sosyal medyada kendisine hakaret eden bir kişiyi Sarallar grubunun bir üyesine şikayet ederek 'Kulağını çeker misiniz' dedi. Ancak bu kişi, isteğini yerine getirmedi. Polis, bu detayı sorunca Durmaz Saral üyesinin dediğini yapmadığına yönelik ifade verdi. Peki ama Kerimcan Durmaz mafya üyesi mi, Sarallar grubu kimdir?

Kerimcan Durmaz mafya üyesi mi, Sarallar grubu kimdir?

Kerimcan Durmaz'ın mafya üyesi olup olmadığı soruşturma sonunda açıklığa kavuşacak. Henüz bir iddia olarak söyleniyor. Peki ama Sarallar grubu kimdir?

Alaattin Saral kimdir, Sarallar grubu kimdir?

Saral ailesi mensuplarından olan Alaattin Saral iş adamı kimliği ile tanınıyor.

İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında 1 Ocak -23 Mayıs 2018 tarihleri arasında toplam 63 operasyon gerçekleştirildiğini belirterek, bu operasyonlarda 374 kişinin tutuklandığını ve 968 şüphelinin de gözaltına alındığını duyurdu. “Alaattin Çakıcı liderliğindeki suç örgütüne yönelik İstanbul ve Antalya illerinde gerçekleştirilen operasyonda 57 şüpheli yakalanmıştır. İstanbul ilinde Sarallar suç örgütü liderlerinden Sultan Selim Saral grubuna yönelik yapılan operasyonda 14 şüpheli yakalanmıştır.

Hakkında gözaltı kararı bulunan organize suç örgütü lideri İlyas Alaattin Saral, polisin 3 Mayıs’ta Eyüp'te bir eve düzenlediği operasyonda yakalanmıştı. Peki İlyas Alaattin Saral kimdir?

‘ŞAHİN SARAL DOSYASI’

Alaattin Saral hakkındaki yakalama kararlarından birinin Sedat Şahin’in liderliğini yaptığı Şahinler olarak bilinen suç örgütü ile Sarallar arasındaki çatışmalarla ilgili olduğu belirtildi. İstanbul Emniyetine bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Şahinler ve Sarallar olarak bilinen 2 suç örgütünün, bir birlerine saldırı hazırlığı yaptığını belirlemiş 30 Kasım 2016’da operasyon düzenlemişti. Operasyonda, Sarallar’ın üst düzey isimlerinden Burhanettin Saral’ın da aralarında bulunduğu 52 şüpheli gözaltına alınmıştı. Hakkında yakalama kararı olan Alaattin Saral’ın bulunamadığı o operasyonda 27 tabanca, 8 uzun namlulu silah, 1 Uzi marka otomatik silah, 1 adet jammer cihazı, 1 adet susturucu ile çeşitli ebatlarda 570 adet fişek, 2 çelik yelek ele geçirilmişti.

Sarallar grubu kimdir?

Sarallar,Türkiye’nin en büyük suç örgütlerinden biri olarak iddia ediliyor. Hüseyin Saral, Grubu’nun eski lideridir. Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya geldi. Karadeniz’den çıkan en büyük mafya babalarından birisidir. Yeraltı dünyasında ‘Hüseyin Ağa’ olarak ta bilinmektedir. Oğlu : Hüseyin Mert Saral 1990’lı yıllarda Türk ve Romen emniyet güçlerinin ortaklaşa hareket ettiği ‘Meriç Operasyonu’ ile Bükreş’te yakalanması, kamuoyu tarafından tanınmasını sağlamıştır. 2001 yılının Ekim ayında petrol kaçakçılığı yaptığı tespit edilen Saral, yakalama kararı çıkmasının hemen ardından yurt dışına kaçmış kısa sürede ‘Balina Operasyonu’ kapsamında Türkiye’ye iade edilmiştir. Türkiye’deki en kanlı çatışmaları Sedat Şahin ve Hüseyin Saral arasında yaşanmıştır. 2000’li yılların ortalarında düzenlenen çeşitli operasyonlarda 5.000 kişiyi gözaltına aldı. Söz konusu 5.000 kişi arasında Asker, Polis, Bürokrat ve İşadamı olmak üzere birçok önemli ismin olduğu gazetelere yansıdı. Bu süreç içerisinde kısa süre tutuklu kalan Saral sonrasında serbest bırakılmıştır. Emniyetin 2002 yılından sonra düzenlenen yaklaşık 100 operasyonda 1.230 tabanca, 45 uzun namlulu silah, 20 el bombası ve 1.255 dinamit lokumu ele geçirilmiştir. Sarallar suç örgütü dosyası kabarıktır. Akaryakıt kaçakçılığı, Silahlı soygun, Suç örgütü kurmak, Adam kaçırma, Ruhsatsız silah kullanımı, Şantaj yapma Yeraltı dünyasının en önemli isimlerinden olan Saral, 2005 yılında İtalya’da sokak ortasında Sedat Şahin adamları tarafından öldürülmüştür. Cinayetin ardından Sarallar,intikam için; 2014 Aralık ayında, Sedat Şahin’in öz kardeşi Vedat Şahin ve adamı Ferdi Topal Nişantaşı’nda öldürülmüştür. Teknik ve fiziki takibe başlayan polis, Saral Grubu’nun önemli ismi Yakup Kenan Saral ismine ulaşmış, olayla ilgili mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 5’i ”Tasarlayarak 2 kişiyi öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Saral Grubu’nun başında Hüseyin Saral’ın yeğenleri Ümit Saral ve Yakup Kenan Saral vardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, geçtiğimiz hafta bir suç örgütünün eylem hazırlığında olduğunu belirlemesi üzerine savcılık talimatıyla soruşturma başlatıldı. Emniyetin teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda S.P. adlı zanlı geçtiğimiz hafta çalıntı bir araç içinde gözaltına alınırken S. P. ile irtibatlı olduğu belirlenen A.K. ve N.Ö. adlı zanlılar da yakalanarak emniyete götürüldü. Yapılan aramalarda 3 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirildi. Şüphelilerden S.P.'nin geçtiğimiz yıl Kasım Ayı'nda Rize İkizdere'de bir kahvehanenin tarandığı ve 3 kişinin hayatını kaybettiği 5 kişinin ise yaralandığı olaya karıştığı belirlendi.

AKILLARA KERİMCAN'IN MAFYA OLDUĞU BU VİDEO GELDİ

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Kerim En beğenilen yorum
Kerimcan safını belli etti vay be hiç aklıma gelmezdi mafya ilişkisi 🤣🤣
Kerimcan Vurmaz
Burhanettin saral ve sedat şahin duymasın diye sesini yükselten ayna yüzlü delikanlı.
Yasin Şahin
Şu basına helal olsun sizler olmasanız bu çarpık ilişkileri göremeyiz. iyiki varsınız.
Hulusi
Çarpık ilişkiler mafyayada sızmış.
Tuğba
Mafyanın içinde bunlarda var nasıl mafyaymış bu 😆