Karantina günlerinde evde spor

İnsanları koronavirüsten korumak için evlere kapandığımız bu günlerde salonda hatta kanepede otururken küçük egzersizlerle spor yapıp hem bedenimizi, hem zihnimizi dinç tutabiliriz... İşte karantina uygulayabileceğiniz bazı egzersizler.

Karantina günlerinde evde spor - Sayfa 1

Kendimizin, sevdiklerimizi ve aynı apartmanı, sokağı, mahalleyi, ilçeyi, kenti paylaştığımız insanları koronavirüsten korumak için evlere kapandığımız bu günlerde salonda hatta kanepede otururken küçük egzersizlerle spor yapıp hem bedenimizi, hem zihnimizi dinç tutabiliriz... Hazırsanız başlayalım...

1 9
 
Karantina günlerinde evde spor - Sayfa 2

Ünlü Mayo Clinic’ten fizyoterapist Dani Johnson, mutfaktaki bakliyatla küçük dambıllar yapabileceğinizi ve kas kaybını önlemek için ağırlık çalışabileceğinizi söylüyor: “Yiyecekleri küçük poşetlere koyup oluşturduğunuz ağırlıklarla kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Çiçek sularken bile ağırlık çalışabilirsiniz mesela...”

2 9
 
Karantina günlerinde evde spor - Sayfa 3

Her gün aynı saatte odanın bir köşesinde şınav çekmek, mekik yapmak fit kalmanıza yardımcı olacaktır. Önce 3-5 gibi düşük tekrarlarla başlayıp kendinizi hazır hissettiğinizde birer birer arttırabilirsiniz. Her seferinde dinlenerek üçer set yapmanız daha da iyi olacaktır...

3 9
 
Karantina günlerinde evde spor - Sayfa 4

Ünlülerin spor hocası Bryan Goldberg, squat’ın her yerde, her ortamda herkes tarafından yapılabilecek bir egzersiz olduğunu belirtip ekliyor: “Vücut ağırlığıyla yapılabilecek en iyi egzersizlerden biri olan squat için tek yapmanız gereken ayaklarınızı omuzlarınız hizasında açıp, ayaklar dışa doğru dönük, ileriye doğru bakarken kalçalarınızı geriye doğru çıkararak bacaklarınızı kırıp sırtınızı hafifçe ileri doğru eğerek çömelip yeniden doğrulmak. 3-5 tekrarla başlayıp arttırabiliriz.”

4 9