Kanal D’nin yeni haber sunucusu Merve Dinçkol kimdir?

Kanal D'nin görevden alınan Gözde Aksoy'un yerine hafta sonu haberlerini sunacak olan Merve Dinçkol kimdir, kaç yaşında, nereli?

Kanal D’nin yeni haber sunucusu Merve Dinçkol kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
19 Mayıs 2018 Cumartesi 10:11

Doğan Medya Grubu’ndan Demirören Grubu’na geçen Kanal D’de değişiklikler son hız yaşanmaya devam ediyor.  Kanal D’de  Ahmet Hakan'dan sonra ana haber sunucularında bir değişiklik daha oldu. Kanal hafta sonu haberlerini sunan Gözde Atasoy ile yollarını ayırdı. Sunucu Gözde Atasoy’un yerine Merve Dinçol getirildi. Kanal D Ana Haber’e Ahmet Hakan’ın yerine Buket Aydın getirilmişti. Şimdi de Gözde Aksoy’u yerinde Merve Dinçkol getirildi. Kanal D hafta sonu haberlerini bundan sonra Milliyet'te program yapan Merve Dinçkol sunacak. Peki ya hafta sonu haberlerinin yeni sunucusu Merve Dinçkol kimdir, kaç yaşında? Daha önce hangi medya kuruluşlarında çalıştı? Tüm detaylar haberimizde.

MERVE DİNÇKOL KİMDİR?

Merve Dinçkol 1986 doğumlu. Beykent Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü mezunu. Stajını Lig TV'de yapan, ardından Ulusal Kanal'da sunuculuğa başlayan Merve Dinçkol, bir dönem Bugün TV'de de görev yaptı. Merve Dinçkol son olarak Öykü Cengiz ile Milliyet'te program yapıyordu. Merve Dinçkol, Beşiktaş taraftarı.

Doğum Tarihi : 1986

Boyu : 171 cm

Kilo : 54 kg

KANAL D TARİHÇE

Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi filmleriyle ön plana çıkmıştır ve 84 yerli ve 13 yabancı dizi ile, 93 yerli ve 9 yabancı dizi yayınlamış Show TV'den sonra en çok sayıda televizyon dizisi yayınlamış Türk televizyon kanalıdır. 2009 yılı itibarıyla Türkiye'de en çok izlenen kanal unvanını elde etmiştir. Ayhan Şahenk ve Aydın Doğan tarafından ortak kurulmuştur. 16 Eylül 1993'te test yayınına ve 19 Aralık 1993'te başlamıştır. Kanalın hisseleri 16 Ekim 1994 tarihinde Aydın Doğan'a emanet verildi ve kanalın logosu değişerek bugünkü hâlini almıştır. 2004 yılında, analog yayının yanı sıra sayısal yayın yapmaya da başlamıştır. Diğer tüm Avrupa ülkelerine Türkçe yayın yapan Almanya merkezli Euro D kanalın Türkiye dışındaki şubesidir. Kanal D, ayrıca Türkiye'de yüksek çözünürlükle (HD) yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalı olan Kanal D HD'yi yayına sokmuştur. Kanal D'de yayınlanan birçok program, bu kanaldan yüksek çözünürlükle izlenebilmektedir. Kanal D geçtiğimiz Mart ayında Doğan Medya Grubu’ndan Demirören Grubu’na geçmiştir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar