Kanal D'de görev değişikliği-Ercan Gürses kimdir?

Kanal D Ankara temsilcisi deneyimli gazeteci Ercan Gürses oldu. Peki ya kimdir bu Ercan Gürses?

Kanal D'de görev değişikliği-Ercan Gürses kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
7 Mayıs 2018 Pazartesi 16:17

Doğan Holding’in Demirören Grubu'na satın alımıyla yeniden yapılanan Kanal D’de kritik bir atama yapıldı. Kanal D’nin Ana Haber sunucunun değişmesinin ardından yeni bir değişiklik daha yapıldı. Reuters’in önemli ismi Ercan Gürses Kanal D Ankara Temsilcisi oldu. Kanal D Ankara Temsilciliğine deneyimli gazeteci Ercan Gürses atandı. Ercan Gürses bugün itibariyle Reuters’deki görevinden istifa ederek yeni kanalına geçti.

Ercan Gürses kimdir?

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Ercan Gürses, televizyonculuğa 1994 yılında TGRT'de başladı. 24 yıllık meslek hayatında ayrıca Show TV ve NTV'de de siyaset muhabirliği yaptı.  Bir süre Türkiye Gazetesi'nde köşe yazarlığı ve Ankara Temsilci Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Bu dönemde "Ercan Gürses'le Hafta Sonu" isimli TV programının yapımcılığı ve sunuculuğunu üstlendi. TRT Avaz Televizyonu'nda "Gündem" isimli siyaset ve dış politika programını sundu. Sürekli basın kartı sahibi olan Gürses, 2015 yılının Nisan ayından bu yana İngiliz Reuters Haber Ajansı'nda siyaset muhabirliği yapıyordu. Ercan Gürses, CNN Türk'ün eski ekonomi muhabirlerinden Yeşim Gül ile Başkent'te 2016 yılında dünya evine girdi. Genç çiftin nikah şahitleri de yine medyadan oldu. Reuters Haber Ajansı Türkçe Servisi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Coşkun, TRT Avaz kanalının Genel Yayın Yönetmeni Murat Akkoç, Kameraman Yıldıray Çınar ve Onur Avcı Ercan Gürses ve Yeşim Gül'ün şahitleri arasında yer almıştı.

Kanal D’nin Yeni Ana Haber Sunucu Kimdir?

Kanal D’nin el değiştirmesinin ardından birçok değişiklik gündeme geldi. Bunlardan en önemlisi ise Kanal D Ana Haber sunuculuğu görevinden istifa eden Ahmet Hakan oldu. Ahmet Hakan’ın görevinden istifa etmesinden sonra ana haberi kimin sunacağı merak konusu oldu. Kısa süre sonra Kanal D Ana Haber’i kimin sunacağı netlik kazandı. Buket Aydın Kanal D Ana Haber Bülteni sunuculuğu görevini üstlendiğini sosyal medya hesabından duyurmuştu. İşte Buket Aydın’ın hayatına dair detaylar..

Kanal D’nin yeni haber sunucusu Buket Aydın 1985 yılında Bursa’da doğdu. Üniversite eğitimini burslu olarak İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olarak tamamladı. Yüksek lisans eğitimi ise yine İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde almıştır. Attila İlhan'ın şiirleri üzerine master yaparak yüksek lisans eğitimini tamamlamasının sonrasında sunuculuk ve spikerlik eğitimi aldı. Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğretim görevlisi olmakla birlikte, Kadıköy'de bulunan Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu'nda eğitim gören Buket Aydın iyi dereceyle mezun oldu. Bir sene boyunca özel bir radyoda haber sunuculuğu görevi yapan Buket Aydın Kanaltürk’te spor bülteni ve daha sonra hafta sonu ana haber bültenlerinde sunuculuk yaptı. Görevde bulunduğu Kanaltürk kanalından ayrılmasının ardından TRT Türk kanalına başlayarak program sunuculuğu yaptı. 2013 tarihinde iş adamı Erce Baykal ile evlilik yaptı. Buket Aydın, aynı yıl Nisan ayında tekrardan yapılanmaya giren NTV'ye transfer olarak haber kuşaklarında sunuculuk görevini yerine getirdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar