Kalbimin Sultanı Zahir, Hasodabaşı Sadi Celil Cengiz kimdir?

Kalbimin Sultanı Zahir, Hasodabaşı Sadi Celil Cengiz kimdir? Sorusu Kalbimin Sultanı dizisinin yayınlanması sonrası merak konusu oldu. Kalbimin Sultanı Zahir, Hasodabaşı Sadi Celil Cengiz kimdir? Sorusunun cevabını sizler için derledik.

Kalbimin Sultanı Zahir, Hasodabaşı Sadi Celil Cengiz kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
14 Haziran 2018 Perşembe 18:41

Kalbimin Sultanı Zahir, Hasodabaşı Sadi Celil Cengiz kimdir? Sorusu 'eşine masallarda rastlanacak bir aşk hikayesi' sloganıyla Kalbimin Sultanı dizisinin ilk bölümünün ekrana gelmesi sonrası merak konusu oldu. Kalbimin Sultanı Zahir, Hasodabaşı Sadi Celil Cengiz kimdir? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Sultan Mahmud’un bir kolu Musa ise diğeri de Zahir’dir. Bir elmanın iki yarısı gibidirler. İşte Kalbimin Sultanı Zahir, Hasodabaşı Sadi Celil Cengiz kimdir? Sorusunun yanıtı.

Zahir - Hasodabaşı Sadi Celil Cengiz

Sultan Mahmud’un bir kolu Musa ise diğeri de Zahir’dir. Bir elmanın iki yarısı gibidirler. Zıttırlar ama birbirlerini tamamlarlar. Biri aksa diğeri karadır. Zahir çabuk sinirlenen biridir. Musa bu özelliğini ona karşı her zaman kullanır.

Zahir, Sultan Mahmud’un odasına giren sinekten bile haberdardır. Onu her türlü kötülükten korumak için her an tetikte bekler.

Kalbimin Sultanı Zahir, Hasodabaşı Sadi Celil Cengiz kimdir?

“İşler Güçler” dizisinde başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz paylaştı.

Sadi Celil Cengiz, 1 Şubat 1983 tarihinde Samsun, Çarşamba’da doğmuştur. Annesi Sevgi Cengiz, Çarşambaspor'un eski teknik direktörü Cemil Cengiz babasıdır. Çerkez asıllıdır. Ordu Fen Lisesi'nde 2 sene okuduktan sonra 3. Sınıfı Çarşamba Lisesi'nde okuyup mezun oldu. Sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Sinema ve Televizyon Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.

2007-2008 yıllarında personel asteğmen olarak askerliğini yaptı. KPSS’ye girerek aldığı puan ile Edirne Kapıkule Gümrük Muayene Müdürlüğü’nde gümrük memurluğu yaptı. Bir süre sonra filmlerde oynamak için görevinden istifa etti.
Sadi Celil Cengiz, öğretmen Hilal Cengiz ile evlidir.

Birçok kısa filmde oynadı. Turkcell reklam filminde oynadı.

2012 yılında senarist ve yönetmenliğini Selçuk Aydemir’in yaptığı “İşler Güçler” dizisinde başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz paylaştı.

2015 yılında yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı “Nadide Hayat” adlı sinema filminde Demet Akbağ, Yetkin Dikinciler, Sadi Celil Cengiz, Tarık Tarcan, Burak Can başrolerde oynamıştır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar