Kalbimin Sultanı Sadrazam, Benderli Selim Sırrı Paşa, Yılmaz Meydaneri kimdir?

Kalbimin Sultanı Sadrazam, Benderli Selim Sırrı Paşa, Yılmaz Meydaneri kimdir? Sorusu Kalbimin Sultanı dizisinin yayınlanması sonrası merak konusu oldu. Kalbimin Sultanı Sadrazam, Benderli Selim Sırrı Paşa, Yılmaz Meydaneri kimdir? Sorusunun cevabını sizler için derledik.

Kalbimin Sultanı Sadrazam, Benderli Selim Sırrı Paşa, Yılmaz Meydaneri kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
14 Haziran 2018 Perşembe 20:38

Kalbimin Sultanı Sadrazam, Benderli Selim Sırrı Paşa, Yılmaz Meydaneri kimdir? Sorusu 'eşine masallarda rastlanacak bir aşk hikayesi' sloganıyla Kalbimin Sultanı dizisinin ilk bölümünün ekrana gelmesi sonrası merak konusu oldu. Kalbimin Sultanı Sadrazam, Benderli Selim Sırrı Paşa, Yılmaz Meydaneri kimdir? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Benderli Selim Sırrı Paşa, Enderun’da yetişmiş devlet adamlarından biridir. İşte Kalbimin Sultanı Sadrazam, Benderli Selim Sırrı Paşa, Yılmaz Meydaneri kimdir? Sorusunun yanıtı.

Sadrazam - Benderli Selim Sırrı Paşa - Yılmaz Meydaneri

Benderli Selim Sırrı Paşa, Enderun’da yetişmiş devlet adamlarından biridir. Önce kapıcı başı sonra bostancı başı sonra da sadrazam olmuş hırslı ve deneyimli bir devlet adamıdır.

Sultan Mahmud’un yeniçeri ocağını kaldırırken ve devletin kurumlarını yeniden inşa ederken en çok güvendiği ve destek aldığı paşalardan biridir.

Benderli Selim Paşa yeniçerilerin son ayaklanmasının bastırılmasında ve ocağın kaldırılmasında büyük rol oynayacaktır. Sultana bağlı, akıllı, tecrübeli, sağduyulu bir adamdır.

Kalbimin Sultanı Sadrazam, Benderli Selim Sırrı Paşa, Yılmaz Meydaneri kimdir?

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Tiyatro Eğitimi alan Yılmaz Meydaneri 1959 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir.

Eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında tamamlayan Yılmaz Meydaneri profesyonel olarak 1988 yılında tiyatroya adım atmıştır.

Bugüne kadar İz Peşinde, Deli Balta, Mahallenin Muhtarları, Küçük İbo, Kurtlar Sofrası, İnce İnce Yasemince, Beşinci Boyut, Büyük Buluşma, Aynı Çatı Altında, Kurtlar Vadisi Pusu, Hakkını Helal Et, 4. Osman, Şefkat Tepe, Farklı Boyut ve Nizama Adanmış Ruhlar gibi bir çok projenin içerisinde oyuncu olarak yer almıştır.

Özellikle Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde canlandırmış olduğu Hakkı Bafralı karakteri ile dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu Yılmaz Meydaneri sinema, dizi ve tiyatronun yanı sıra seslendirme sanatçısı olarakta mesleki yaşantısını sürdürmektedir.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar