için kaldı

Vizyona girmeden önce John Wick hakkında bilmeniz gerekenler

John Wick 3: Parabellum filmi vizyona girmeden, John Wick'in kim olduğunu hatırlayalım. John Wick ne zaman vizyona girecek? John Wick kimdir?

1 22

John Wick 3: Parabellum Filminden Yeni Görseller Yayınlandı

2 22

2014 yılında vizyona giren ilk filmiyle hafızalardan yer edinen Keanu Reeves'in canlandırdığı John Wick karakteri filmin devam serisi John Wick: Chapter 2 ile üstüne koyarak ilerledi. Peki dünyada bir çok sinema severin heyecanla beklediği John Wick 3: Parabellum filmi Türkiye'de ne zaman vizyona girecek? 

3 22

Seri hakkında ilginç bir bilgide, filmin yönetmeninin yıllar önce Matrix’te Reeves’in dublörlüğünü yapan Chad Stahelski olması. Yıllar sonra dublörlükten yönetmen koltuğuna uzanan Stahelski, üstüne bir de Keanu Reeves’i baştan yaratmış. 

4 22

Serinin önceki filmlerinde neler olmuştu?

5 22

John Wick 1 - 2014 - IMDB: 10/7,3

John Wick, emekliye ayrılmış bir tetikçidir. Emekliliğinin tadını çıkarırken karısının yakalandığı amansız hastalıkla hayatı altüst olur.


6 22

Karısından kendisine kalan en değerli varlığı ve can yoldaşı köpeğidir. Ancak karısından son hatıra olan köpeği de, arabasını çalmaya gelen gansterlerin saldırısı sonucu öldürülür.

7 22

Gansterlerden biri, John’un eski patronu mafya babası Viggo Tasarov'un oğlu Josef Tasarov'dur. 

8 22

Artık kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan John Wick'in tek istediği intikamdır ve New York sokaklarında düşmanlarıyla nefes kesen bir kovalamacanın içine girer.

9 22

John Wick (2014) - Official Trailer

10 22

John Wick: Chapter 2

Öncelikle ikinci filmin, ilk filme göre çok daha iyi ve geliştirilmiş bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. 2014'te ilk kez tanıştığımız John Wick'in bu kadar sükse yapıp, evrenini bu denli geliştireceğini gerçekten tahmin bile edemezdik.
11 22

İlk filmde yaşanan bir dizi olayın ardından 'tekrar' emekliliğe ayrılan John Wick'in bu emeklilik macerası yaklaşık beş dakika sürer. 

12 22

Kapısı eski tanıdığı Santino d'Antonio tarafından tıklanır. Kendisi bir zamanlar John Wick'in bu karanlık dünyadan kurtulabilmesi için büyük bir destekte bulunmuş ve bunu yaparken kan mührünü devreye sokup, Wick'i kendisine bir ömür boyu borçlu bırakmıştır. 

13 22

Sonunda bu borcu için geri dönen Santino, Wick'ten bir hedefi öldürmesini ister.

14 22

Elbette işler birden sarpa sarar. John Wick (Keanu Reeves), kendini yine istemediği halde tehlikeli olayların ortasında bulur. Bu kez İtalya'nın başkenti Roma'da son derece güçlü çetelerle tek başına mücadele edecektir

15 22

Keanu Reeves, John Wick çekimleri için profesyonel askerlerden silah ve atış dersleri almıştır.

16 22

John Wick: Chapter 2 (2017) Official Trailer

17 22

John Wick 3: Parabellum 

John Wick (Keanu Reeves), 14 milyon dolar değerindeki bir açık kontrat nedeniyle herkesin hedefi haline gelmiştir.

18 22

Üstelik bu kontratı imzalayan kişiyi de öldürmüştür. Normal şartlarda çoktan öldürülmüş olması gerekirken bütün bu suçları işlediği Continental Hotel'den kaçması için otelin müdürü Winston ona 1 saat verir. 

19 22

Bütün haklarından yoksun kalan John Wick, New York'tan sağ çıkabilmek için elindeki imkanları sonuna kadar zorlayacaktır.

20 22

John Wick 3: Parabellum filminde Keanu Reeves’e başrolde Halle Berry eşlik edecek.

21 22

John Wick 3: Parabellum Türkiye'de 17 Mayıs 2019'da vizyona girecek.

22 22

John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019)