Ahmet Kural o sözlere açıklık getirdi

Sıla’yı darp ettiği iddiası ile yargılanan Ahmet Kural, Sıla Hanım'ın arkadaşlarıma ve inançlarıma yönelik saygısızlığı nedeniyle ayrıldık" sözlerine açıklık getirdi.

Ahmet Kural o sözlere açıklık getirdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
15 Mart 2019 Cuma 10:15

Sıla, darp ettiği gerekçesiyle Ahmet Kural’dan şikayetçi olmuş ve geçtiğimiz günlerde ilk duruşma gerçekleşmişti. Ahmet Kural, duruşmada kullandığı "Sıla Hanım'ın arkadaşlarıma ve inançlarıma yönelik saygısızlığı nedeniyle ayrıldık" ifadesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Kural, ‘inanç’ kelimesinin cımbızlanarak başka yöne çekildiğini söyledi.

Kural şu ifadeleri kullandı:

“Lütfen herkes ifademi tarafsız gözle bir kez daha okusun. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Mahkeme zabıtlarında da kayıtlı ifadem aynen şöyle: 'Müşteki ile olaydan daha öncesinde birlikteliğimiz vardı. Bu birlikteliğimiz sırasında müşteki ile aramızda kültür ve anlayış farklılığından dolayı anlaşmazlıklarımız oluyordu.

“Dini kastetmiş olsam…”

Ayrıca müştekinin arkadaşlarıma yönelik uygun olmayan tutumları vardı. Benim inançlarıma da herhangi bir saygısı yoktu, bundan dolayı alkol aldığımızda zaman zaman tartışıyorduk, daha sonra ayrıldık…' Şimdi ben sormak istiyorum; eğer ben ifademde dini kastetmiş olsam, inançlarımı değil, inancımı ifadesini kullanırdım çünkü benim bir tane dine inancım var.

Ayrıca yine dini inancı vurgulamak istesem aynı cümlenin devamında 'alkol aldığımızı' nasıl söyleyebilirim.

Biraz sağduyulu her insanın anlayacağı gibi burada kastedilen dini inanç değil, aşık olduğum, hayatımın kalanını birlikte geçirmek istediğim kadına, ailevi değerlere ve en önemlisi ilişkideki dürüstlüğe olan inançtır. Şahsıma karşı yürütülen linç kampanyasında iddialarını ispatlayamayanlar, ellerinden gelen karalamayı yapmaya çalışıyorlar. Bir din konusu karıştırılmamıştı, onu da 'inanç' kelimesini cımbızlayarak tamamladılar."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar