Hande Fırat kimdir, kaç yaşındadır?

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı Facetime görüşmesiyle akıllara kazanın Hande Fırat kimdir?

Hande Fırat kimdir, kaç yaşındadır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
18 Mayıs 2018 Cuma 10:15

Hande Fırat 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Facetime üzerinden canlı yayına bağlanmıştı. Hande Fırat’ın bu geceki yaptığı görüşme çok önemli olduğundan dolayı tarihe geçti. 2017 yılında Ankara'da iş adamı Murat Özvardar'la dünya evine giren Hande Fırat kimdir, kaç yaşındadır? Detaylar haberimizde.

HANDE FIRAT KİMDİR?

Hande Fırat, 10 Eylül 1974'te Ankara'da doğdu. Ankara Tevfik Fikret Lisesi’ni bitirdikten sonra, Ankara Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Üniversitede okurken çalışmaya başladı. Bülent Çaplı'nın dersinde Baki Şehirlioğlu ve Murat Yetkin'i dinledi; ATV ya da Kanal D'de staj yapma şansı doğdu. Kanal D’de yaptığı stajla televizyonculuk hayatı başladı. Sırasıyla Kanal D, NTV ve BRT‘de çalıştı. 1999 yılının Kasım ayında da başbakanlık muhabiri olarak CNN TÜRK'te başladı.Depremler, afetler, suikastler, siyasi krizler, uluslararası krizler, zirveleri takip etti. Türkiye'nin yoğun gündeminde temposu düşmeyen televizyon haberciliğini CNN TÜRK'te başarıyla sürdüren Fırat, CNN TÜRK Ankara Haber Müdürü görevinin ardından, 2011 yılında CNN TÜRK Ankara Temsilcisi görevine getirildi. 2014 yılında ise Kanal D’nin de Ankara Temsilciliğine getirilerek, Doğan TV Ankara Temsilciliğine atandı. Fırat’ın 2005 doğumlu Nehir isimli bir kızı var. Hande Fırat , Fransızca ve İngilizce biliyor. Kitap okumayı ve film izlemeyi seviyor. Pilates tutkunu Fırat, resim yapıyor. Evinin bir bölümünü stüdyoya çeviren Hande Fırat yağlıboya çalışıyor.

Hande Fırat, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Facetime üzerinden yayına bağladı ve Erdoğan bu yayında halkı sokağa davet etti. Bu yayının ardından darbenin gidişatı değişti. Darbenin gidişatını değiştiren bu yayın, Hande Fırat’ın başarısı olarak görüldü. Aynı yıl düzenlenen 43. Altın Kelebek Ödülleri’nde “Yılın Medya Olayı” dalında ödül kazandı.

ÖDÜLLERİ:

2016 Altın Kelebek Ödülü- “Yılın Medya Olayı”

2017 RTGD Ödülü- “15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Ödülü”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar