Güzellik için organlarının yerlerini değiştirdiler! İşte tarihte kadınların güzellik yöntemleri

Kadınlar güzel görünmek uğruna "Bir insan kendine nasıl böyle bir şey yapar" demekten kendinizi alamayacağınız akıl almaz çılgınlıklar yapmış, türlü işkencelere katlanmışlar.

Güzellik için organlarının yerlerini değiştirdiler! İşte tarihte kadınların güzellik yöntemleri - Sayfa 1

Kadınlar, güzellik söz konusu olunca kendilerinden geçiyor ancak birazdan tarihte yaşanmış, şahit olacağınız mantığın devre dışı kaldığı güzelleşme yöntemleri sizi sizden alacak.

1 10
 
Güzellik için organlarının yerlerini değiştirdiler! İşte tarihte kadınların güzellik yöntemleri - Sayfa 2

Antik Yunanistan'da, unibrow denilen şey modaydı . Kaşlarını süslemek için renkli tozlar kullanıyorlardı. Ancak ortaçağ Çin kadınları daha da ileri gitti. İkinci ve üçüncü yüzyıllarda çok renkli kaşlar yapmaya başladılar. O dönemin imparatorlarından biri, eşlerine mavi-yeşil kaşlarının olmasını emretti. Kadınların kaşlarını tıraş etmesi ve diğer ülkelerden ithal edilen pahalı mürekkep kullanarak yenilerini çizmesi gerekiyordu. Bu sadece imparatorun hazzı için değil, aynı zamanda diğer insanlara ne kadar zengin olduğunu gösterme yoluydu çünkü bu mürekkebi sadece çok zengin insanlar karşılayabiliyordu. Ancak bu eğilim çok uzun sürmedi ve doğal görünümlü kaşlar tekrar popüler oldu.

2 10
 
Güzellik için organlarının yerlerini değiştirdiler! İşte tarihte kadınların güzellik yöntemleri - Sayfa 3

On dördüncü yüzyılın sonunda, tarihçilere göre Bavyera Kraliçesi Isabeau, uzun alın ve ince boyun eğilimini başlattı.

3 10
 
Güzellik için organlarının yerlerini değiştirdiler! İşte tarihte kadınların güzellik yöntemleri - Sayfa 4

Güzellik standartlarını takip etmek için kadınlar alınlarının uzun görünmesi için saçlarını kafalarının ortasına kadar tıraş ediyorlardı. Hatta kaşlarını bile bunun için tıraşlıyorlardı.

4 10