Gülperi dizisi Gaziantep’i ikiye böldü

Nurgül Yeşilçay ve Timuçin Esen'in başrollerini paylaştığı Gülperi dizisi ilk bölümüyle sosyal medyada gündem olurken, dizinin çekimlerinin yapıldığı Gaziantep’ten diziyle ilgili farklı tepkileri geldi.

Gülperi dizisi Gaziantep’i ikiye böldü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
15 Eylül 2018 Cumartesi 16:14

Nurgül Yeşilçay ve Timuçin Esen'in başrollerini paylaştığı Gülperi dizis Gazianteplileri ikiye böldü. Bazı kesimler Gülperi dizisinin yayından kaldırılması için kampanya başlatırken, bazı izleyiciler ise diziye övgüler yağdırdı.

nugul-yesilcay-antepi-karistirdi-3
 

Araçlardaki plakalar tartışma nedeni

Dizinin çekimleri Gaziantep'te yapılmasına ve bol bol Gaziantep'ten görüntülerin paylaşılmasına karşın bölgenin Taşkıran olarak geçmesi ve Gaziantep'in plakasının 27 olmasına rağmen 62 (Tunceli) plakalı araçların kullanılması ve aşiret yaşamının ön plana çıkarılması şehirde tepkilere yol açtı.

gulperi-1
 

"Gayri ahlaki konular" vurgusu

Gülperi dizisinin Gaziantep'i ve Gazianteplileri karaladığını belirten Gaziantep Zeugma Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mete Büyükmurat, dizinin RTÜK'e şikayet edilmesi çağrısında bulundu. Büyükmurat yaptığı açıklamada, “Başrolünü Nurgül Yeşilçay'ın paylaştığı dizi adeta Gaziantep'imizi hem şivesi ile hem de gayri ahlaki konuları ile bir şekilde kötülüyor. Dizinin ilk dakikalarında yengesine tecavüz eden bir adam, 16 yaşında bir kızın reşit olmadığı halde İmam nikahı ile evlendirilmesi Gaziantep ile bağdaştırılamaz. Kent merkezinde sözde ağa olduğunu söyleyen bir adam adeta mafyacılık oynuyor. Bu diziyi izleyenler, Gazianteplileri böyle tip insanlar olarak görüyor. Hep beraber tepkimizi koyalım ve bu dizinin yayından kalkması için RTÜK'e şikayet edelim. Tüm Gaziantep halkını, sivil toplum kuruluşlarını, tüm yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya ve göreve davet ediyorum” dedi.

nurgul-ic-3
 

Gaziantepli bazı izleyiciler ise dizideki olaylar ve karakterlerin senaryo gereği olduğu ve bunun Gaziantep kenti ile bağdaştırılamayacağı görüşünü paylaştı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar