Fuat Oktay Fazıl Say konserini yorumladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CNN TÜRK'te katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fazıl Say konserine gitmesine ilişkin konuştu.

Fuat Oktay Fazıl Say konserini yorumladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
20 Ocak 2019 Pazar 13:04

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CNN TÜRK'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fazıl Say konserine gitmesine ilişkin olarak şunları söyledi:

"Burada mesaj son derece net. Olması gereken bir mesaj. Bütün dünyaya birleştirici gözle bakan cumhurbaşkanının, böyle bir konserde bulunması kadar tabii bir olay yok. Zaten orada da ne kadar tabii olduğu anlaşıldı. Normalde sosyal fay hatlarından bahsedilir, kutuplaşmadan... Orada olsaydınız, o kutuplaşma dediğiniz derinliğin olmadığını, gönülden gönüle de bir yol olduğunu görüyoruz. Biz orada bunu yaşadık. Bizim için Türk Halk Müziği'ne ne kadar yakınsak bu da başka bir alan ve bir o kadar güzel.

Bizim farklılıklarımız zenginliğimiz dediğimiz olayı biz orada yaşadık fiilen. Gerçekten karşılıklı saygı ve sevgiye dayanan ve seyircisiyle bütünleşen... Güzel de bir örnek oldu. Ümit ediyorum ki bu tür şeyler artarak devam eder. Bizim için de güzel bir konserdi."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar