Filiz Akın ameliyat oldu, yüz felci olmaktan kurtarıldı

Yeşilçam'ın güzel oyuncusu Filiz Akın hastaneye kaldırıldı. 65 yaşındaki Akın, 'Kalıcı yüz felci ve menenjit olmaktan kurtarıldım' dedi.

Filiz Akın ameliyat oldu, yüz felci olmaktan kurtarıldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
10 Ocak 2018 Çarşamba 12:39

1943 doğumlu Yeşilçam oyuncusu Filiz Akın, kulak enfeksiyonu nedeniyle 23 Aralık’ta ameliyat oldu. Akın, yüz felci olmaktan kurtarıldığını söyledi.

Operasyonun ardından sağlık durumunun iyi olduğunu açıklayın 65 yaşındaki Akın, "Kalıcı yüz felci ve menenjite dönüşebilecek bir tehlikeden ramak kala kurtarıldım" açıklamasında bulundu.

6 SAAT SÜREN BİR AMELİYAT GEÇİRDİ

2017'nin son günlerinde sağlık sorunlarıyla karşılaşan Filiz Akın, söz konusu ameliyatın 6 saat sürdüğünü belirterek, “Üç aydır serumlara, tüp takma ameliyatlarına rağmen sağ kulağımdaki enfeksiyon iyileşmiyordu. Prof. Dr. Günter Hafız, 23 Aralık’ta beni acil olarak ameliyata aldı. 6 saat süren, çok teknik ve karmaşık bir ameliyat geçirdim. Kulak zarı dahil, kulak içindeki tüm hasarlı dokular kazınarak boşaltıldı. Böylece kalıcı yüz felci ve menenjite dönüşebilecek bir tehlikeden ramak kala kurtarıldım” şeklinde konuştu.

FİLİZ AKIN 2002'DE KANSERE YAKALANMIŞTI

Filiz Akın, 2002 yılında kansere yakalanmış ve gördüğü tedaviyle hastalığı yenmeyi başarmıştı. Bir çeşit burun ve ağız arkası (nazofarenks) kanserine yakalanan Akın, Teksas Üniversitesi'ne bağlı MD Anderson Kanser Merkezi'nde tedavi olmuştu.

KANSER KAMPANYALARINA DESTEK OLDU

Kanseri yenmesinin ardından Akın, bu hastalıkla mücadele konusunda çeşitli kuruluşlara destekte bulundu. Bu kapsamda, 2005'de Türkiye Meme Vakfı yararına, kansere karşı destek amaçlı "sarı bilezik" kampanyasını başlattı ve kampanya kapsamında 1 milyon adet bilezik satıldı. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Umut Evi projesi yararına düzenlenen "mavi bilezik" kampanyasının tanıtımına da destek verdi.

Öte yandan 2007'den itibaren, onursal başkanı olduğu Amerika merkezli Starkey İşitme Vakfı'nın Türkiye kolu EMÖV Vakfı ile "Türkiye'de İşitmeyen Kalmasın" projelerine katıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar