'Fazla seks' davasını Arda Turan kazandı

8 yıl önce futbolcu Arda Turan, oyuncu Sinem Kobal ile sevgili olduğu dönemde özel hayatıyla ilgili konuşan futbol yorumcuları Erman Toroğlu ve Gökmen Özdenak'a açtığı davayı kazandı.

'Fazla seks' davasını Arda Turan kazandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
19 Eylül 2018 Çarşamba 17:42

Erman Toroğlu, 10 Ekim 2010 günü Telegol programında Arda Turan’ın yaşam şeklini eleştirerek sakatlanmasıyla ilgili yorumda bulunmuştu. Toroğlu, Turan’ın “fazla seks yapmaktan” ve “kendisine iyi bakmamaktan” dolayı sakatlandığı iddia etmişti.

8 yılın ardından...

Bu sözler üzerine kendisiyle ilgili yaptığı yorumlar nedeniyle 600 bin liralık tazminat davası açan Arda Turan, geçen 8 yılın ardından tazminat almaya hak kazandı.

Yargıtay 4. Dairesi, verilen 600 bin liralık tazminat miktarını fazla buldu. Yargıtay’ın bozma kararına yerel mahkeme direndi. Dosya Hukuk Genel Kurulu gündemine geldi. Hukuk Genel Kurulu, yerel mahkemenin verdiği kararın yerinde olduğuna ve Arda Turan ve Sinem Kobal İmirzalıoğlu’na toplam 20’şer bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Genel Kurul, Toroğlu ve Gökmen Özdenak’ın Arda Turan ile ilgili kullandıkları sözlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine, kamunun bilgilendirilmesi sınırını aştığına ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğuna dikkat çekti. Bu kararın ardından Arda Turan ve Sinem Kobal İmirzalıoğlu'na yasal faiziyle birlikte 20’şer bin lira tazminat ödenmesi kesinleşmiş oldu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar