Ezhel’den cezaevi sonrası ilk fotoğraf- Ömer Sercan İpekçioğlu kimdir?

Geçtiğimiz mayıs ayında şarkılarının uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla gözaltına alınan rapçi Ezhel olarak bilenen Ömer Sercan İpekçioğlu’nun beraat sonrası ilk fotoğrafı paylaşıldı.

Ezhel’den cezaevi sonrası ilk fotoğraf- Ömer Sercan İpekçioğlu kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
20 Haziran 2018 Çarşamba 12:54

Söylediği şarkılar ve sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında uyuşturucuyu özendirdiği iddiasıyla rapçi Ezhel 23 Mayıs tarihinde gözaltına alınmıştı. Hakkında 10 yıla kadar hapis davası açılan Ömer Sercan İpekçioğlu (Ezhel) beraat etti. Hapishane çıkışında açıklama yapan ve ilk fotoğrafı paylaşılan rapçi Ezhel; “Ben her zaman özgür bir şekilde kendimi ifade etmeye müziğimi yapmaya devam edeceğim” dedi. Ezhel'in cezaevinden çıktıktan sonraki ilk fotoğrafı arkadaşları tarafından paylaşıldı.

Cezaevi çıkışında hayranları, arkadaşları ve ailesi tarafından karşılanan rapçi, gazetecilere şunları söyledi:

“Özgürüm, mutluyum. İçerideki koşullar kötü; mahkumlar için de zor, gardiyanların çalışma şartları da zor, bunları gözlemledim, gördüm. Yetkisini kötüye kullanan gardiyanları da gördüm. Koşullar kötü. Bulunduğum koğuş 7 kişinin kalması için yapılmış, biz 45, 46 kişiydik. Yer yatağı vardı tabii ama yerde battaniyede bile yatanlar vardı. Düzende bir sorun olduğunu söyleyebilirim. Pek bir şeyler yazamadım. Çünkü bence, müzik süreci stüdyoda yapılması gereken bir şeydir. Değişik mahpushane şiirleri yazdım ama bana kalmasını tercih ederim tabii ki. Yazdıklarımı hatırlamıyorum deftere yazdım bıraktım o şekilde. Geldim bir şekilde çıktım. Ağır cezaları olan insanlar var, onlara da saygısızlık etmek istemem. İçerinin bir sesi olarak konuşmak istersem koşullar kötü. İnsanlar maalesef çok umutlanmış durumda. Biz rahat rahat yatıyorduk derken, bir takım muhabbetler çıktı. 'Biz umutlandık, ailelerimiz umutlandı' gibi söylemler var, üzgünler. İçeride gördüğüm şeylere dair söyleyeceğim bu olabilir. Onun dışında bol bol okudum. Bol bol tevekkül. Tazminat davası açmayı düşünmüyorum. 'İşte bana böyle bir haksızlık yapıldı ben de tazminat davası açayım' gibi bir şey düşünmüyorum. Ben o şikayetçi zihniyetten değilim."

Ezhel’in Samsun konseri iptal mi?

Uyuşturucuyu özendirmek suçundan tutuklu yargılanan ve dün görülen duruşmada beraat eden ünlü rapçi Ezhel, Samsun Gençlik Festivali konserini iptal etti. Ezhel sosyal medyadan yaptığı açıklamada festivaldeki konserine çıkmayacağını duyurdu. Ünlü rapçi yaptığı açıklamada, "Affınıza sığınarak Samsun'da sahne alamayacağım. Biraz dinlenmeye ve toparlanmaya ihtiyacım var. Yakında görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.

Ömer Sercan İpekçioğlu (Ezhel) kimdir?

Sahne adıyla Ezhel (Ais Ezhel) olarak bilinen Ömer Sercan İpekcioğlu 1 Temmuz 1990 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk albümünü 2017 yılının mayıs ayında çıkartan Ais Ezhel, yaptığı müziğin türünü “Anatolian Urban Core/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap” olarak tanımlıyor. Ankara’da yaşadığı mahalle kültürünü şarkılarında yansıtan Ezhel, kısa süre içerisinde milyonlar tarafından dinlenmeye başlandı. Geleneksel kültürle evrensel bir kalite yakalayan Ezhel, küçük yaştan itibaren rap müzikle ilgilenmeye başladı. Rap'in yanında Reggae tarzı müzik yapmaktadır.Ayrıca gitar, piyano, ney, def ve darbuka gibi müzik aletleri çalmaktadır. Rap hayatına solo olarak başlayan Ezhel, 2008 yılında Keişan ile birlikte yaptığı seri ile adını duyurdu. 2011 yılında Kamufle, Red, Anıl Piyancı, Keişan, Grogi, İndigo, Nomad ile birlikte yaptığı Sekiz adlı şarkısıyla daha geniş kitlelere ulaşmıştır.Türkçe rapin önemli isimleriyle çalıştıktan sonra 2011 yılında Funk'd up, Dj Suppa ve Aga B ile VooDoo Records'u kurdu.Hiphoplife tarafından desteklenen Freestyle King 2 yarışmasında 16 yarışmacı arasında 1. olmuştur. Son olarak yine Hiphoplife tarafından desteklenen Organize Oluyoruz vol. 2 albümüne “Yaprak Düşerse” şarkısı ile katkıda bulunmuştur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar