Evsiz ve yaşlı insanlar çöp kamyonuyla toplanıp şehir dışına atıldı

Hindistan'ın Indore şehrinde belediyenin caddelerde yaşayan yaşlı evsiz insanların şehir dışına atılması talimatı üzerine, işçiler caddelerde topladıkları yaşlı insanları eşyaları ile beraber kamyonlara koyup şehrin dışına attı.

Evsiz ve yaşlı insanlar çöp kamyonuyla toplanıp şehir dışına atıldı - Sayfa 1

Başka bir görüntüde ise vatandaşlar işçilere tepki gösterirken, işçiler belediyeden emir geldiğini söyleyerek kendilerini savundu.

1 6
 
Evsiz ve yaşlı insanlar çöp kamyonuyla toplanıp şehir dışına atıldı - Sayfa 2

Vatandaşların müdahalesi ile birkaç yaşlı kadın ve erkek şehrin dışına atılmaktan kurtuldu. Görüntülerin sosyal medya üzerinden yayınlanmasından sonra gelen tepkiler nedeniyle, yaşlı insanların toplanıp şehir dışına atılması talimatını veren komisyonun başkanı görevden alındı.

2 6
 
Evsiz ve yaşlı insanlar çöp kamyonuyla toplanıp şehir dışına atıldı - Sayfa 3

Yaşlı insanların şehir dışına atılmak istendiği iddialarını yalayan belediye başkanlığı ise, yaşlılar için şehir dışında sığınak yapıldığını oraya yerleştirilmek için topladıklarını söyledi.

3 6
 
Evsiz ve yaşlı insanlar çöp kamyonuyla toplanıp şehir dışına atıldı - Sayfa 4

Eyalet başbakanı Shivraj Singh Chouhan , belediyenin davranışının asla kabul edilemez olduğunu ve yaşlılara karşı yapılan bu insanlık dışı davranışa karşı asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

4 6