Erdal Özyağcılar: En rahatsız olduğum konu zamlar

Bir gazeteye röportaj verem oyuncu Erdal Özyağcılar, gündemde en rahatsız olduğunu konunun zamlar olduğunu söyledi.

Erdal Özyağcılar: En rahatsız olduğum konu zamlar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
22 Aralık 2018 Cumartesi 12:00

Oyuncu Erdal Özyağcılar ve eşi Güzin Özyağcılar Posta gazetesine röportaj verdi. Oyunculuk ve gündeme ilişkin açıklama yapan sanatçılar gündemde en rahatsız oldukları konuyu da açıkladı.

Özyağcılar çiftinin yaptığı röportaj şöyle:

Nasılsınız? Nelerle meşgulsünüz?

Güzin Özyağcılar: İyi, her şey çok güzel. Tiyatromuzu yapıyoruz, sağlığımız yerinde, daha ne olsun!

Erdal Özyağcılar: Kişisel gündemimiz tamamen tiyatro şu an. Turnelerimiz başlıyor. ‘Hoş geldin Boyacı’nın, ‘Kral’ın ve ‘Demir’in turnelerine çıkacağız. ‘Hoş geldin Boyacı’ beşinci sezonunda ve çok iyi gidiyor. Mahsun’cuğumla (Kırmızıgül) da filmimiz ‘Mucize Aşk 2’ geliyor

Nasıl bir film oldu?

Çok güzel bir iş çıktı ortaya. Fragmanları dönmeye başladı zaten. Güzin de çekimlere geldi gördü. Hakikaten çok içime sinen bir film oldu. Onun heyecanı da büyük.

Bu yıl tiyatroya ciddi bir dönüş var. Şener Şen bile yıllar sonra tiyatro sahnesinde...

Erdal Özyağcılar: Çok güzel tabii. Aklın yolu bir. Ben de 18 yıl ara vermiştim. Nihayet vakit bulabildim ve başladım yeniden. Ama şunun altını çizelim. Sanılanın aksine tiyatro hiçbir zaman geriye gitmedi bu ülkede. En krizli dönemlerde bile tiyatro seyircisi her zaman sahip çıktı tiyatrosuna.

Kızınız Zeynep Özyağcılar da kendi tiyatrosunu, ‘Tiyatro Martı’yı kurdu.

Güzin Özyağcılar: Zeynep şehir tiyatrolarındaydı ama ödenekli tiyatrolarda tam olarak istediklerinizi yapamıyorsunuz. Bir kuruma bağlısınız ve istediğiniz şeyleri istediğiniz gibi söyleme lüksünüz olamıyor. Zeynep özgür olmak istedi. Biz de onu destekledik. Erdal ‘Hoş geldin Boyacı’yı oynuyor, biz Zeynep’le ‘Demir’i oynadık. Erdal ile‘Kral’ı oynuyoruz... Zeynep bir de müzikal hazırlığında.

Gündeme bakınca en rahatsız olduğunuz konular neler?

Erdal Özyağcılar: Zam konusu. Şu ara en rahatsız olduğum konu bu. Üç ay önce 30 liraya aldığın şey şimdi 60 lira.

Güzin Özyağcılar Özgürlüklerin kısıtlanması...

Erdal Özyağcılar: Her şeyde yüzde 80 oranında bir fiyat artışı var. Dar gelirlilerin Allah yardımcısı olsun.

Güzin Özyağcılar: Beni en rahatsız eden konuların başında özgürlüklerin kısıtlanması geliyor. Yazarların, gazetecilerin, sanatçıların kendilerini istedikleri şekilde ifade edememesi çok üzücü. Kadına yönelik şiddet ve taciz olaylarını okudukça da kahroluyoruz.

Erdal Özyağcılar: Gittikçe daha erkek egemen bir toplum olduk. Bu şiddet meselesini erkekler beyninde bitirmeli. Bunun eğitimi de ailede başlar. Çocuğun doğumundan itibaren bir ailenin içinde o çocuğun şiddet görmemesi gerekiyor. Babasının annesine tokat attığını gören bir erkek çocuğunun büyüyünce sağlıklı bir birey olması mümkün değil.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar