için kaldı

Efecan Şenolsun: İddialar asılsız

Oyuncu Elit İşcan, geçen ekimde ‘Yaşamayanlar’ dizisindeki rol arkadaşı Efecan Şenolsun’un kendisine küfür ettiğini ve cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

Efecan Şenolsun: İddialar asılsız - Sayfa 1

Savcılığın başlattığı soruşturmada 18 kişi tanık olarak dinlendi. Başroldeki Kerem Bürsin, Elçin Sangu, Selma Ergenç ve Birkan Sokullu saldırıyı görmediklerini söyledi.

1 8
 
Efecan Şenolsun: İddialar asılsız - Sayfa 2

'Olaya şahidiz'

Diğer tanıklar ise “Olaya şahidiz” açıklamasını yaptı. İddiaya göre; hazırlanan iddianamede Efecan Şenolsun’un cinsel saldırı ve alenen hakaret suçlarından 7 yıldan, 17 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

2 8
 
Efecan Şenolsun: İddialar asılsız - Sayfa 3

"Cinsel saldırı" ve "hakaret" suçlarından 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Efecan Şenolsun'dan geldi. Şenolsun açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yaşamayanlar setinde yaşanan ve rol arkadaşımın gerçeği yansıtmayan ifadesine istinaden başlatılan hukuksal bir süreç içerisindeyiz."

3 8
 
Efecan Şenolsun: İddialar asılsız - Sayfa 4

"Setteki oyuncu meslektaşlarım ve set çalışanları olmak üzere 16 kişinin iddianamede yer alan olayları görmediği ve duymadığı tanık ifadeleriyle sabittir. 2 kişinin ifadesinin savcılık makamı nezdinde “şüpheye mahal vermesi sebebiyle” ceza davası ikame edilmiştir. Hukuksal olarak “olağan süreç” devam etmektedir."

4 8