Diriliş Ertuğrul'da sürpriz! Geri dönüyor

Birçok insanın severek izlediği Diriliş Ertuğrul dizisinde Selcan Hatun karakteri diziye geri dönüyor. Selcan Hatun karakterinin canlandıran Didem Balçın kimdir?

Diriliş Ertuğrul'da sürpriz! Geri dönüyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
11 Aralık 2018 Salı 09:07

Dizinin birinci ve ikinci sezonunda Selcan Hatun karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Didem Balçın, cevval ve gözü açık kadın kimliğiyle Kayı obasına geri dönerek izleyiciyi ekrana kitlemeye hazırlanıyor.

Çocukları ve obasını alıp Kayı'ya geliyor

Türkiye'nin en çok izlenen, dünyada 85 ülkeyi aşan 3 milyar izleyici kitlesine sahip, yapımcı ve senaristliği Mehmet Bozdağ imzası taşıyan Diriliş Ertuğrul dizisinde, bu hafta çarpıcı bir gelişme izleyicileri bekliyor. Ertuğrul Bey'in ağabeyi Gündoğdu'nun hatunu Selcan, beyi Moğollarla mücadele etmek için kardeşleriyle beraber dağa çekilince, çocukları ve obasını alıp Kayı'ya geliyor.

Didem Balçın kimdir?

Balçın, 18 Mayıs 1982 Ankara’da dünyaya gelen Özlem adında bir ablası vardır. Annesi İstanbullu babası ise Gaziantepli’dir. Annesi Nur Balçın, Japonya’da 1975 senesinde düzenlenen bir güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etmiştir. Babası ise TRT radyosunda çalışıyordu.

Didem Balçın, Ankara Üniversitesi Tiyatro ve Oyunculuk Bölümünden mezun olmuştur. Sanat hayatına atılmadan önce ablası ile birlikte İstanbul Taksim civarında ‘Doda Sanat’ adlı bir sanat okulu açtı. Oyunculuk kariyerine ise ilk olarak ‘Sevgili Dünürüm’ dizisinde rol alarak başladı.

2011 senesinde yayınlanan ‘Firar’ isimli dizide Gönül karakterini oynadı. 2014 senesinde ‘Çakallarla Dans’ adlı sinema filminde Fatma

karakteriyle rol almıştır. Bu sinema filminde gösterdiği performans ile adından söz ettirmeyi başarmıştır.

10 Aralık 2014’te TRT 1 ekranlarında yer alan ‘Diriliş Ertuğrul adlı dizide ‘Selcan’ karakterini oynadı. Uzun bir ayrılığın ardından 5. Sezonda tekrar kadroya dahil oldu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar