için kaldı

Deniz Çakır: Sanatçı kadını başörtülü başörtüsüz diye ayırmaz

Oyuncu Deniz Çakır’ın başörtülü kadınlara saldırdığı iddia edilmişti. Çakır soruşturma kapsamında ifade vermek üzere adliyeye gitti. İfade sonrası açıklama yapan Çakır, "Suçlamalar benim bugüne kadarki duruşuma ters. Sanatçı kadını başörtülü başörtüsüz diye ayırmaz" dedi

Deniz Çakır: Sanatçı kadını başörtülü başörtüsüz diye ayırmaz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
11 Ocak 2019 Cuma 11:46

Sevilen oyuncu Deniz Çakır’ın bir mekanda başörtülü kadınlara, “Burada ne işiniz var, Suudi Arabistan’a gidin” dediği iddia edilmişti.

Çakır başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

"Birleştirmek içn mücadele ettim"

Savcılığa verdiği ifade sonrası açıklama yapan Deniz çakır şu ifadeleri kullandı:

“Yapılan suçlamaları reddettim. Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın-erkek, başörtülü - başörtüsüz, hayat tarzı, dini, rengi için ayırmadım. İnsanları birleştirmek için sosyal projelerde bulundum. Bugüne kadar duruşum ve yaptığım şeyler bellidir. Ayrıştırma için değil birleştirmek için mücadele ettim. Bahsi geçen hiç bir şeyi yapmadım.

Suçlamalar benim bugüne kadarki duruşuma ters. Sanatçı kadını başörtülü başörtüsüz diye ayırmaz. Çok sayıda farklı kişi çevremde var. Hepsi de beni çok severler. Görüntüler de var. Yargı süreci var" dedi.

Öte yanda Çakır açıklamasının ardından ayrılırken, avukatı Bahri Belen de savcılığa delilleri sunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı bir konuşmada Deniz Çakır’a tepki göstererek, “'Suudi Arabistan'a gidin, burada ne işiniz var?' diyenleri düşünün. Adı da sanatçıymış. Bu faşistlik…” ifadelerini kullanmıştı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar