Ayla, yemek paralarını UNICEF'e bağışladı

Ayla filminin çocuk oyuncusu Kim Seol, biriktirdiği yemek paralarını UNICEF'e teslim etti.

Ayla, yemek paralarını UNICEF'e bağışladı - Sayfa 1

Ayla filminin 7 yaşındaki Koreli çocuk oyuncusu Kim Seol, biriktirdiği yemek paralarını Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) teslim etti. UNICEF'in Beyoğlu'ndaki merkezinde gerçekleşen teslim töreninde AA muhabirine açıklamada bulunan Seol, UNICEF'i ilk kez anaokulunda duyduğunu belirterek, "Zor durumdaki çocuklara yardım ettiği için çok iyi bir yer olduğunu düşünüyorum. Okulda Afrika'daki zor durumdaki çocukların videolarını gösterdiler. Ben bu videoları görünce çocukların durumuna üzüldüm ve yardım etmek istedim." dedi.

1 22
 
Ayla, yemek paralarını UNICEF'e bağışladı - Sayfa 2

Seol, Türkiye'deyken para biriktirdiğinin altını çizerek, "Ayla filminin çekimleri için İstanbul'a geldiğimizde, bir evde kalıyorduk. Bu evde yemeklerimizi annem yapıyordu. Dışarıda yemek yemedik ve böylece para biriktirdik. Biriktirdiğimiz parayla da yardım yapmaya karar verdik. Yardım yapmaya bundan sonra da devam edeceğim." diye konuştu.

2 22
 
Ayla, yemek paralarını UNICEF'e bağışladı - Sayfa 3

Küçük Ayla'nın annesi Kang Kyungah, Kore'de özellikle de anaokullarında, çocuklara yılda bir ya da iki derste, UNICEF hakkında bilgi verildiğine ya da zor durumdaki çocukların videolarının gösterildiğine işaret ederek, "Çocuklarımız bu videoları izliyor. Ayrıca izleyen çocukların, oradaki çocuklara bir mektup yazması da isteniyor. Çocuklarımız eve geldiğinde, yazdıkları mektupları göstererek hemen göndermemizi istiyor. Koreli anneler de çocuklarının bu tür programlara katılmasını hem destekliyor hem de çocuklarına bunu öğretmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

3 22
 
Ayla, yemek paralarını UNICEF'e bağışladı - Sayfa 4

Okullarda yapılan bu tür programların önemine işaret eden Kyungah, UNICEF'in çocuklara sadece para bağışında bulunmak gerektiğini öğreten bir yer olmadığını, çocukların birbiriyle iletişim kurmasını da öğrettiğini kaydetti. Kang Kyungah, dünya genelinde zorluklar yaşayan çocukların durumuna da dikkati çekerek, "Az önce yolda yürürken, kızımın şapkası gözünün önüne düştü ve gözleri kapandı. Gözleri kapandığı için ellerini tuttum. Kızım o zaman bana, 'Anne ben şimdi görmüyorum. Sadece sana güvenip yürüyeceğim. Sen benim elimden tutup götür.' dedi. Dünyada gözü görmeyen, engelli birçok çocuk var ve bu çocuklara yardım eli lazım." değerlendirmesinde bulundu.

4 22