Cinsel ilişki sonrası yapılmaması gerekenler

Partnerinizle yaşadığınız bir cinsel ilişkinin ardından hormonların etkisiyle kendinizi yorgun ve uykulu hissetmeniz gayet normal. Ancak seks sonrası yorgun olsanız bile çeşitli alışkanlıklar edinmek sağlığınızı korumak için oldukça gerekli. İşte seks sonrası yapmamanız gereken şeyler...

Cinsel ilişki sonrası yapılmaması gerekenler - Sayfa 1

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Carolyn DeLucia ise konuya ilişkin "Cinsel ilişkiden sonra mesanenizi boşaltmak iyi bir fikir çünkü cinsel aktivitenin bakterilerin önden arkaya, analdan vajinal alana transferine yardımcı olduğu biliniyor. Banyoda cinsel bölgenin yıkanması, enfeksiyon riskini azaltıyor" diye konuştu.

1 16
 
Cinsel ilişki sonrası yapılmaması gerekenler - Sayfa 2

Genital bölgenizde parfümlü veya kokulu ürünler kullanmayın

Kokulu sabunlar, jeller, losyonlar gibi genital sağlık için pazarlanan ürünleri kullanmanın bir zararı olmadığı düşünülebilir ancak bu ürünler özellikle kadınlarda cildin tahriş olmasına neden olabileceği için seks sonrası kullanmaktan kaçınmak iyi bir fikir olabilir.

2 16
 
Cinsel ilişki sonrası yapılmaması gerekenler - Sayfa 3

Dr. Allison Hill ve Dr. Yvonne Bohn konuya ilişkin şunları söyledi:

"Vücudunuzda bulunan normal ve yararlı bakterileri değiştirebileceği için çok fazla kimyasal barındıran sabun ve türevi malzemelerin kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. İdeal olarak cinsel organınızı sadece ılık suyla yıkamanız gerekir. Jeller, kremler ve yağlayıcılar, hassas florayı bozarak kötü bakterilerin veya mantarların aşırı büyümesine neden olabilir."

3 16
 
Cinsel ilişki sonrası yapılmaması gerekenler - Sayfa 4

Cinsellik sonrası temizlik rutininizi mümkün olduğunca basit ve yumuşak tutmak, genital bölgeyi sert koku ve kimyasallarla tahriş etmemenin en iyi yoludur.

4 16