CHP il başkanı CHP'li gazeteyi mahkemeye veriyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,

CHP il başkanı CHP'li gazeteyi mahkemeye veriyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
15 Temmuz 2018 Pazar 13:06

Yurt gazetenin sahibi CHP'li Durdu Özbolat daha önce de çalışanların maaşını ödememesiyle gündeme gelmişti. Gazeteci Hakan Gülseven de Yurt gazetesi yönetiminin ödeme yapmadığını ve hapse girme ihtimali olduğunu söylemiş ve “Türkiye medya tarihinde bir ilki yaşıyoruz: Gazetenin aldığı cezalar, işi sadece gazeteyi yargı karşısında temsil etmek olan sorumlu müdürün sırtına yıkılıyor” demişti.

Kamuoyunda tartışma yaratan gelişmenin ardından Yurt gazetesi ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da bir açıklama yaptı.

Yurt gazetesi açıklamasında “Üzüntümüz bu değil! Bu hezeyanları ciddi sayılabilecek yayın kuruluşlarının haber olarak yayınlama çabalarıdır. Hele hele kartvizitinin önüne CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul eski milletvekili yazanları görünce uzun suskunluğumuzu bozmak zorunda kaldık” diye yazınca, CHP’li Kaftancıoğlu’ndan yanıt geldi.

CHP’li Kaftancıoğlu Twitter hesabından, “Çalışan emekçilerini hariç tutarak Yurt’u paçavra haline getirenlere prim yaptırmama adına ne amaçla yazdıklarını bildiğim deli saçmalarına buradan yanıt vermeyeceğim ancak bilinsin ki Hakan Gülseven’in emeğinin hakkı olanı sizden tazminat olarak alacağım” ifadelerini kullandı. Yani CHP İl Başkanı Yurt Gazetesi'ne dava açacağını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Hakan Gülseven bir açıklamada bulunarak “Günlük yayınlanan Yurt Gazetesi’nin sorumlu yazıişleri müdürlüğünü yürüttüğüm dönemde gazetede yayınlanan haberlerden bazılarına açılmış ve sonuçlanmış davalar nedeniyle ağır para cezalarının muhatabıyım. Gazete patronu Durdu Özbolat ödemesi gereken bu para cezalarını ödemediği için, o dönemdeki sorumlu müdür olarak yaklaşık 12 senelik hapis cezası ile yüz yüze kalmış bulunuyorum” şeklinde meseleyi anlatmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar