Aytaç Arman son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden tiyatro oyuncusu Aytaç Arman, son yolculuğuna uğurlandı.

Aytaç Arman son yolculuğuna uğurlandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
27 Şubat 2019 Çarşamba 14:00

Bir süredir kanser tedavisi gören sinema ve tiyatro oyuncusu 69 yaşındaki Aytaç Arman, dün tedavi gördüğü İstanbul Onkoloji Hastanesi’nde vefat etmişti. 69 yaşındaki usta oyuncu Aytaç Arman için Beyoğlu Atlas Sineması'nda tören düzenlendi.

Törene Kadir İnanır, Türkan Şoray, Mahsun Kırmızıgül, Ercan Kesal, Cüneyt Arkın, Perihan Savaş, Halil Ergün, Menderes Samancılar, Selda Alkor ve Nuri Alço gibi sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Adana’da toprağa verilecek

Usta oyuncu, 28 Şubat Perşembe günü (yarın) memleketi Adana’daki Kabasakal Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Kabasakal Mezarlığı’na defnedilecek.

Kadir İnanır: Mesleğinin durumuna üzülüyordu

Törende konuşan Kadir İnanır, "Bir gün hepimiz gideceğiz. Ancak giderken sevgiyle, saygı duyularak gitmek gerekiyor. Ardından güzel şeyler bırakarak gitmek gerekiyor. Kendi sanatının ve ülkesinin sorunlarına son derece duyarlı olarak gitmek gerekiyor. Bunu başarabilen sanatçılardır. Kardeşim de onlardan birisiydi. Üzülerek gitti biliyorum. Çünkü kendi mesleğinin durumuna üzülüyordu. Ama şunu merak etme kardeşim. Öyle genç sinemacılar geliyor ki, gözün arkanda kalmasın" diye konuştu.

Halil Ergün: Adam gibi yaşadı

Halil Ergün ise, "Aytaç anlatıldı ama kendisi benim dostumdur. O bir kere gösterişten uzak, alçak gönüllü, sakin ama inadına tutkun bir arkadaşımızdı. Mesleğinde çok önemli izler bıraktı. Boşuna yaşamadı. Şunu demek istiyorum. Adam gibi adamdı ve adam gibi yaşadı" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar