için kaldı

Ayşen Gruda'nın ölümü herkesi yasa boğdu

İşte Türk sinemasının usta oyuncusu Ayşen Gruda'nın ölümünün ardından ünlülerin üzüntü dolu paylaşımları...

Ayşen Gruda'nın ölümü herkesi yasa boğdu - Sayfa 1

Müjdat Gezen

"1963'te Muammer Karaca Tiyatrosu'nda beraber oynamaya başladık. Arkasından 5 filmde birlikte olduk. Sahneye koyduğum oyunların pek çoğunda Ayşen vardı. 2 sene önce benim tiyatromda karşılıklı oynadık. Çok değerliydi benim için. En son evvelsi gün konuştuğumda doktorlar artık hazır olmamız gerektiğini söylemişlerdi. Onunla geçen yıl konuştum. Hastalığı da geçen yıl başlamıştı. Bunun dile getirilmesini istemiyordu. Keşke hayatta olsa da karşılıklı oynasak. Ayşen çok büyük, çok değişik bir oyuncuydu. Rolünü çok sağlam çalışırdı. Provaya giderken bir gün önce evine gider, ertesi gün 'şunu buldum, bunu buldum' derdi. Müthiş bir yaratıcılıktı kimsede yaşamadığım. Ayşen'i sevenlerin, tüm tiyatroseverlerin başı sağ olsun."


1 11
 
Ayşen Gruda'nın ölümü herkesi yasa boğdu - Sayfa 2

Nevra Serezli

"Şu anda televizyonlarda gördüm ve şoka girdim. İnanamıyorum, canım arkadaşım. Çok şeyler yaşadık, turnelere gittik oyunlar oynadık. Birbirimizle dertlerimizi paylaştık. Son oyununda da sahnede dimdik duruyordu, hali yoktu ama bütün insanlar ona hayranlıkla bakıyordu. Oturduğu yerden bile muhteşem performans gösterdi."

2 11
 
Ayşen Gruda'nın ölümü herkesi yasa boğdu - Sayfa 3

Fatma Girik

"Türkiye'nin başı sağolsun. Biraz önce söylediğiniz gibi teker teker kayboluyoruz. Daha güzel bir yere mi gidiyoruz bilmiyorum ama azalıyoruz. Yerine birileri geliyor ama kimse kimsenin yerini tutamaz. Sadece sinemanın değil, tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Ayşen Gruda başkaydı. Bir sürü kabiliyetli insan vardır. Kimse kimsenin yerini tutamaz. İş aşkı da , sinema disiplini de bir aradaydı. Komple bir sanatçıydı."

3 11
 
Ayşen Gruda'nın ölümü herkesi yasa boğdu - Sayfa 4

Zihni Göktay

"Çok üzgünüm. Maalesef kendisiyle 1964 yılında profesyonel olmuştuk. Çok sayıda dizide beraber oynadık. Şuan da televizyonlardan öğrendim. Çok üzgünüm söyleyecek bir şey bulamıyorum. Çok renkli bir karakterdi. Yeri doldurulamayacak sanatçılardan biriydi. Bütün sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun, söylenecek bir şey yok. Çok üzgünüm."

4 11