Berrak Tüzünataç ile Şahan Gökbakar'ın davasında AYM'den 'mahrem değil' kararı

Anayasa Mahkemesi, Berrak Tüzünataç ile Şahan Gökbakar'ın terastaki samimi görüntülerinin televizyon kanalında yayınlamasına ilişkin 'Mahrem alan değil' dedi.

Berrak Tüzünataç ile Şahan Gökbakar'ın davasında AYM'den 'mahrem değil' kararı - Sayfa 1

Oyuncu Berrak Tüzünataç'ın, sinema oyuncusu Şahan Gökbakar ile evinin terasında yakınlaşma anlarının televizyon kanalında yayınlamasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı bireysel başvurunun kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

1 31
 
Berrak Tüzünataç ile Şahan Gökbakar'ın davasında AYM'den 'mahrem değil' kararı - Sayfa 2

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Anayasa Mahkemesi kararında, sinema ve televizyon oyuncusu Birsen Berrak Tüzünataç'ın 14 Temmuz 2010 tarihinde İstanbul Kabataş'ta bulunan evinin terasında oyuncu Şahan Gökbakar'la yakınlaştığı anların özel bir televizyon kanalının magazin ekibi tarafından gizlice görüntülendiği ve söz konusu görüntülerin "Türkiye'nin Recep İvedik'i ile Berrak Tüzünataç'ın çok gizli aşk ilişkisinin ortaya çıkarıldığı" teması ile ekranda yayınlandığı bildirildi.


2 31
 
Berrak Tüzünataç ile Şahan Gökbakar'ın davasında AYM'den 'mahrem değil' kararı - Sayfa 3

Tüzünataç'ın söz konusu kanala 23 Temmuz 2010 tarihinde kamuoyunda tanınan bir sanatçının şeref ve itibarının zedelendiği gerekçesiyle İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesinde tazminat davası açtığı, yayın tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte 50 bin TL manevi tazminata karar verilmesini talep ettiği bildirildi.

3 31
 
Berrak Tüzünataç ile Şahan Gökbakar'ın davasında AYM'den 'mahrem değil' kararı - Sayfa 4

Yayımlanan karara göre; mahkeme Tüzünataç'ın başvurusunu 7 Şubat 2013 tarihinde şahsın sanat dünyasında tanınmış bir kişi olması nedeniyle magazin basınının ilgisini cezp ettiği ve haberin gerçeği yansıttığını belirterek reddetti. 

4 31