Menderes Samancılar'dan sansür açıklaması

Başrollerinde Kadir İnanır ve Vahide Perçin'in oynadığı Kapı filminde rol alan Menderes Samancılar Posta'da Alev Gürsoy'a konuştu.

Menderes Samancılar'dan sansür açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
14 Nisan 2019 Pazar 11:06

''Ülkesinde huzur olmayan insan huzurlu olamaz.'' diyen Samancılar verdiği röportajda, ülkenin ekonomik durumu ve demokrasinin yetersiz işleyişinden dolayı etkilendiğini belirtti.

''Emekten, özgürlükten, halklardan yanayım''

Adının annesi tarafından Menderesci olsun diye koyulduğunu söyleyen Samancılar, ''Annem Demokrat Partiliydi. Babamın partisi falan yoktu. Benim de partim yok. Emekten, özgürlükten, halklardan yanayım. Çocuklara siyasi simge isimler koymamak gerekir. Çünkü çocuğunuz belki başka çizgide olacak.'' açıklamasını yaptı.

''Adnan Menderes de Deniz Gezmiş de haksız yere idam edildi''

'Demokrat Parti'ye sempati duymadınız mı?' sorusuna yanıt veren oyuncu, ''Adnan Menderes ve grubu idam edildi. Onların da Deniz Gezmiş’lerin de haksız yere idam edildiğini düşünüyorum. Bir insanın yaşamına son vermek diye bir yasa varsa, o yasaya karşıyım. Her suçun bir cezası olmalı ama idam olmamalı.'' cümlelerini kullandı.

''Aydın bir ülke değiliz''

Bugünün Türkiyesi'ni ise ''Maalesef aydın bir ülke değiliz. Ülkenin aydını çok az. Yani ülkenin genel yapısına baktığında herkes kendini kapatmış. Sadece kitap okumakla değil sokağa tükürmemekle aydın olunur. Dünyada olup bitenin farkına varmaktır aydınlık. Bir ülkeyi aydınlatmak için önce anayı babayı eğitmek gerekiyor.'' cümleleriyle değerlendirdi.

''Sansür içeren bir yasayı desteklemem''

Yeni sinema yasasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Samancılar, ''Genel anlamda kötü bir yasa değil ama bal gibi sansür yasası! 8. maddeye göre çoğunluk “Bu film oynamaz” derse oynamayacak. Türkiye’de zaten her zaman sansür vardı. Sansür içeren bir yasayı desteklemem.'' ifadelerini kullandı.

''Keşke dumanla haberleşmeye dönsek''

Sosyal medyayı da eleştiren başarılı oyuncu, ''Daha iyi anlaşıyorduk. İletişimimiz daha iyiydi. Keşke sosyal medyayı bırakıp ,dumanla haberleşmeye dönsek.'' diye konuştu.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar