Altered Carbon dizisinin konusu nedir? Altered Carbon 1.bölüm incelemesi

Son dönemin merakla beklenen Altered Carbon dizisi 2 Şubat'ta izleyicilerle buluştu. İşte Altered Carbon 1.bölüm incelemesi..

Altered Carbon dizisinin konusu nedir? Altered Carbon 1.bölüm incelemesi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
3 Şubat 2018 Cumartesi 13:22

Netflix dizileri adından sıkça bahsettirme konusunda bir hayli başarılı. Son dönemin merak edilen dizisi Altered Carbon'u bünyesine alarak bunu kanıtladı. Altered Carbon 1.bölüm incelemesi yapıldığında dizinin kalitesi ortaya koyuluyor.Dizinin başrolünü üstlenen Joel Kinnaman’ın, dizinin bütçesinin Game of Thrones’un ilk üç sezonunu aştığını söylemesiyle beraber ise beklentiler hayli arttırdı. Şimdi birlikte dizinin detaylarına göz atalım..

Altered Carbon dizisinin konusu nedir?

Netflix yapımı olan Altered Carbon bilim kurgu dizisi. Yılın en iddialı orijinal içeriklerinden Altered Carbon 2 Şubat'ta izleyicilerle buluştu.
Richard K. Morgan'ın klasik Siberpunk romanından uyarlanan Altered Carbon 300 yıl sonraki bir gelecekte geçen, cinayet, aşk, cinsellik ve ihanetlerle dolu karmaşık bir hikayeyi konu alıyor. İnsan bilincinin disklere kaydedilerek istenildiği an herhangi bir vücuda aktarılabildiği ve ölümün artık kalıcı olmadığı bir dünyada geçen dizinin başrollerinde Joel Kinnaman, James Purefoy, Martha Higareda, Renee Elise Goldsberry, Will Yun Lee ve Dichen Lachman rol alıyor. Dizinin senarist ve yapımcı koltuğunda ise Leate Kalogridis bulunuyor.

Kimse sonsuza dek yaşayamaz' tanıtımıyla dikkat çeken Altered Carbon Richard K. Morgan'ın klasik Siberpunk romanından uyarlandı.
Altered Carbon 300 yıl sonraki bir gelecekte geçen, cinayet, aşk, cinsellik ve ihanetlerle dolu karmaşık bir olay örgüsüne sahip bir hikâye.
Yepyeni bir teknoloji, toplumu tamamen değiştirmiştir. İnsan bilinci sayısallaştırılabilmektedir, başka bir bedene transfer olmak mümkün hale gelmiştir ve ölüm artık mazide kalmıştır.
Takeshi Kovacs, yeni dünya düzenine karşı organize edilen bir başkaldırı sırasında yenik düşen yıldızlararası elit savaşçılardan hayatta kalan tek askerdir.
Bilinci yüzyıllar boyunca buz içinde hapsedilmiştir, ta ki aşırı zengin ve çok uzun yıllardır hayatta olan Laurens Bancroft adında bir adam ona tekrar yaşama şansı sunana kadar. Bancroft bunun karşılığında ise Kovacs'ın kendi cinayetini cinayeti çözmesini istemektedir.

Altered Carbon 1.Bölüm İncelemesi

2 Şubat'ta Netflix'te yayınlanan Altered Carbon, 2018’in en çok merak ettiğimiz yapımları arasında yer alıyor. Richard K. Morgan’ın üç kitaplık serisinin Türkçe’ye de çevrilen ilk kitabınının baz alınarak uyarlanan dizi oldukça başarılı.Altered Carbon izleyiciyi Blade Runner ile Ghost in the Shell arası bir dünyaya götürüyor. Altered Carbon ölmenin ne demek olduğunu unutanların dünyasını ekranlara taşıyor. Gelecekte geçen hikayede insanlar enselerinde taşıdıkları kortikal bellek sayesinde ölümden dönebiliyor. Kortikal bellek başka bir bedene yani kılıfa takılıyor ve insanlar hayatlarına devam ediyor.

Ancak elbette bunun için belli bir paranızın olması gerekiyor. Devlet haksız ölümlerde insanlara ücretsiz beden sağlayabiliyor ancak hemen her devlet sisteminde olduğu gibi ücretsiz bedeninizi seçemiyorsunuz. Kısacası zenginlerin her zamanki gibi avantajlı olduğu bir dönemdeyiz diyebiliriz. Hikayedeki ana karakter Takeshi Kovacs ise 250 yıllık bir uykudan uyanıyor. Bu uyku ise Kovacs’in aslında cezası. Zira suçlular dondurularak uykuya yatırılıyor.

Kovacs’i uyandıran ise aşırı zengin bir iş adamı: Laurens Bancroft. Bancroft askeri geçmişi olan Kovacs’i tek bir amaç için uyandırıyor: Katilini bulabilmek. Zira öldükten sonra geri dönen Bancroft yaşananları hatırlamıyor. Kovacs’i bir nevi buna mecbur eden zengin adamımızın reddedilemeyecek teklifinin ardından da ana hikaye başlıyor. Hiyerarşiyi görselleştirme Altered Carbon, çekimleri sırasında oldukça düşünülmüş ve ince işlenmiş bir dizi olduğunu daha ilk birkaç bölümde gösteriyor. Zira sınıf farkının artık iyiden iyiye kendini hissettirdiği bir evrenden bahsediyoruz. Hal böyle olunca bu farkı görselleştirmek de çekim ekibine düşmüş. Üst sınıftan olan “zengin” insanların her daim beyazlar içinde “saflığı” simgeleyerek gezdiği dizide alt kademedekilerin renkli kıyafetler tercih ettiğini diziyi izlerken görebiliyorsunuz.

Altered Carbon 1. sezon hazırlanırken senaryo aşamasında kesinlikle standart formüller kullanılmış. Karakter çeşitliliği Altered Carbon’un hikayesi Dünya’da geçiyor. Ana karakterimiz başka bir gezegenden gelmiş olsa da hikayemiz Dünya sınırları içinde. Dizi de çoklu dile sahip bir dizi. Dizi gelecek bir zamanda geçiyor. insanların beden değiştirebildiği, zihinlerin elektronik ortama aktarılabildiği yani ölümsüzlüğün var olduğu bir dünya düşünün. Böyle bir ortamda bazı insanlar isyan etmeye başlıyor ve ana karakterimiz takeshi kovacs “tak” bu isyanı çıkaran elçilerden biri, tetikçi gibi bir şey. ilk bölümün başında öldüğünü görüyoruz ve bilinci 250 yıl kadar donduruluyor. asıl bedeninde ufak tefek asyalı bir abi iken dondurulup uyandırıldıktan sonra sarışın kaslı bir yakışıklının bedeninde olduğunu farkediyor. Meğerse laurens bancroft adlı über zengin bir adam bizim tak’ı satın almış. Bu bancroft denen adam o kadar zengin ki yaşadığı malikane bulutların üzerinde, gerçek anlamda. öldürülüp yeniden dirilmiş ve Tak’tan cinayetini (intihar da olabilir, ölümünü hatırlamıyor) çözmesini istiyor.

Altered Carbon dizisinin oyuncuları

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar