Almanya’dan seçim kararı: Kampanya yürütülmeyecek

Avusturya ve Hollanda, Türkiye’nin ülkelerinde seçim kampanyası yürütmeme kararı almıştı. Almanya da Türkiye’de yapılacak seçim kampanyasının kendi ülkelerinde yürütülmesini istemedi.

Almanya’dan seçim kararı: Kampanya yürütülmeyecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
23 Nisan 2018 Pazartesi 10:23

 Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yaptığı açıklamada yabancı siyasilerin Almanya’da kampanya yürütemeyeceklerini söyledi.

 G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı, Kanada’nın Toronto kentinde yapıldı.  Almanya Dışişleri Bakanı Maas,  gazetecilerin seçimler hakkında ki sorularını yanıtladı.  Maas, “Bizim bu konudaki tavrımız net. Yabancı bir ülkede yapılacak seçimlerden üç ay önceki dönemde, Almanya'da seçim kampanyası yürütülmeyecek" şeklinde konuştu. Maas, "Bu hangi ülkeden geldiklerinden bağımsız olarak herkes için geçerli" dedi.

AVUSTURYA BAŞBAKANI KURZ: SEÇİM KAMPANYALARI İSTENMİYOR

Avusturya Başbakanı Kurz daha önce ORF radyosuna yaptığı açıklamada, “Türkiye, Avrupa’daki Türk kökenli toplulukları yıllardır kendi çıkarına kullanıyor. Avusturya’daki Türk seçim kampanyaları istenmiyor ve biz bunlara daha fazla izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı

HOLLANDA BAŞBAKANI: KAMU DÜZENİNE TEHDİT

 Hollanda Başbakanı Rutte, 24 Haziran’da yapılacak seçimler hakkında, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partili bakanların 24 Haziran'daki erken genel seçim öncesi ülkesinde propaganda yapmasının, "kamu düzeni için tehdit oluşturacağını" açıklamasını yapmıştı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar