için kaldı

Ahmet Kaya'nın hayatı film oluyor

Sabah Gazetesi'nden Hakan Uç, Ahmet Kaya'nın hayatının beyaz perdeye taşınacağını duyurdu.

Ahmet Kaya'nın hayatı film oluyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
16 Şubat 2019 Cumartesi 21:28

Sabah Gazetesi'nden Hakan Uç, "efsane sanatçıyla ilgili bir haberi de ilk benden duyun isterim" diyerek Ahmet Kaya'nın hayatının beyaz perdeye taşınacağını duyurdu.

İşte Hakan Uç'un "Hep sonradan gelir aklınız başınıza" yazısının ilgili kısmı:

Bir büyük usta Ahmet Kaya... Kimileri tarafından, değeri ölümünden sonra anlaşılan, 19 yıl önce aramızdan göçüp gitmesine rağmen hâlâ en çok dinlenen... 'Neye göre, kime göre çok dinlenen?' diyen olursa diye hemen cevaplayayım. Ahmet Kaya, Youtube üzerinde, eserleri en çok dinlenen Türk sanatçı. 2017'de, yani ölümünden yıllar sonra bile listenin zirvesinde. 2018 verileri de bu ay açıklanacak ve beklenti aynı yönde. Bu arada efsane sanatçıyla ilgili bir haberi de ilk benden duyun isterim.

Ahmet Kaya'nın hayatı 20'nci ölüm yıldönümünde beyazperdeye taşınacak. Büyük ustanın 'film gibi' hayatı, gerçekten film olacak. Topkapı'da araba yıkayan, Eminönü'nde tezgahta korse satan Ahmet'ten, milyonları peşinde sürükleyen Ahmet'e uzanan öyküsünü sinema salonlarına taşımak için üç büyük yapımcı kıyasıya bir rekabet içinde. Kaya'nın eşini ikna çabaları sürüyor.

Düşünsenize ne çok olay var Kaya'nın hayatında... Mesela o meşhur olaylı MGD ödül töreni... Ya da Kaya'nın, dönemin belediye başkanı Erdoğan cezaevine girmeden önce düzenlenen törende "Şarkı söyleyenlerin ve şiir okuyan insanların tutuklanmayacağı cumhuriyetlerde görüşmek üzere" diyerek Şafak Türküsü'nü okuması gibi... Ne dersiniz, efsane bir film olmaz mı?

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar