Avatar Atakan kanser hastası kız için ringe çıktı

'Avatar Atakan' lakaplı Atakan Arslan 2 yaşındaki kanser hastası Noemi için Almanya’da ringe çıktı.

Avatar Atakan kanser hastası kız için ringe çıktı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
8 Aralık 2018 Cumartesi 13:41

Alman Roman Hein Ger ile ringe çıkan Avatar Atakan, maçtan kazandığı 850 bin TL’yi kanser tedavisi görmekte olan 2 yaşındaki Noemi’ye bağışladı.

İlk roundda zor anlar yaşayan Avatar Atakan 2. rounddan sonra maçın kontrolünü ele aldı.

Roman Hein Ger’i nakavtın eşiğine getiren Avatar Atakan bu zorlu mücadeleyi kazanan taraf oldu.

Avatar Atakan kimdir ?

Asıl adı “Çağan Atakan Arslan” olan “Avatar” lakaplı Atakan Arslan, 27 Ağustos 1989 tarihinde Sivas’ta dünyaya gelmiştir. Kendisinin sporla olan ilk bağlantısı basketbol oynamasıyla birlikte gelişmeye başlamıştır. Basketbola küçük yaşlarından beri ara vermeyen Avatar Atakan, 16 yaşına geldiğinde vücut geliştirme sporlarına merak salmış ve o yaşından itibaren basketbolun yanında vücut geliştirmeyle de uğraşmaya başlamıştır. 1 sene sonra 17 yaşına geldiğinde ekstra olarak dövüş sporlarıyla da ilgilenmeye başlayan Avatar Atakan, hayatında dövüş sporlarını zamanla daha öncelikli hale getirmiş ve ilerleyen dönemlerde bu ilgi alanında pek çok başarıya imza atmıştır.

Üniversite eğitimini BESYO’da almak isteyen (Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nun kısaltılmış hali BESYO’dur) Atakan Arslan, BESYO okullarının yetenek sınavlarına girmiş; hatta yetenek sınavına girdiği bir okulda deneme parkurunu rekor kırarak tamamlayıp o okula birinci olarak kayıt yaptırabilmiştir. Günümüzde hala BESYO eğitimine devam etmektedir.

Atakan Arslan’ın kariyeri

Dövüş sporlarıyla yakından ilgilendiği bilinen Avatar Atakan, 2008 yılından itibaren Türk Muay Thai Milli Takımı’nda ve Türk Kick Boks Milli Takımı’nda yer alarak ülkemizi uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil etmekte ve profesyonel olarak yarışlara katılmaktadır.

Katıldığı yarışlardan bazıları izleyicilerin hala hatırladığı sahneleri barındırmaktadır. Örneğin; 2011 yılında Özbekistan’da yapılan müsabakalara katılarak Özbek bir sporcuyla karşılaşmış, 5000 kişilik izleyici kitlesinin önünde rakibini nakavt edebilmeyi başararak IFMA Muay Thai Dünya Şampiyonu olmuştur. Kendisinin kazandığı bu dünya şampiyonluğu ünvanı aynı zamanda büyük erkekler alanında ilk altın madalyanın sahibi olmasını da sağlamıştır.

Dünya çapında profesyonel bir güreş yarışması olan TPW’de de güreşteki hünerlerini sergileyen Avatar Atakan, bu yarışmadaki üstün gösterileri sayesinde organizasyon ve izleyenler tarafından “Solider” olarak anılmıştır.

Bunun dışında kendisine özgün başarılardan biri olan olay ise, dünyaca ünlü kick boks şampiyonası olan Glory World Series’de kendisiyle yapılmış olan antlaşmadır. Bu tür antlaşmalar kolay kolay kimseye sunulmayacağından Atakan Arslan‘ın kick boks alanında ne kadar iyi olduğunu anlayabilmek muhtemeldir.

Tüm bu spor camiasının dışında başka ilgi alanları da bulunan Atakan Arslan, spor dışında kalan zamanını bugüne kadar bazı televizyon dizilerinde, bazı sinema filmlerinde ve bazı yarışmalarda yer alarak değerlendirmiştir. Son olarak 2016 Survivor Ünlüler & Gönüllüler konseptli yarışmaya katılıp adada ünlüler takımında yer almıştır.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar