6 erkek öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmene obez olduğu için hapis cezası verilmedi

Avustralya'nın Tasmania şehrinde yaşayan 61 yaşındaki obez öğretmen Peter John O'Neill hakkında, 80'li yıllarda öğrencisi olan altı erkek çocuğunu taciz ettiği gerekçesi ile soruşturma açıldı. Suçunu itiraf eden öğretmen kilolu olduğu gerekçesiyle ev hapsine mahkum edildi.

6 erkek öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmene obez olduğu için hapis cezası verilmedi - Sayfa 1

Avustralya'nın Tasmania şehrinde yaşayan 61 yaşındaki obez öğretmen Peter John O'Neill, yıllar önce 6 erkek öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakim karşısında.

1 5
 
6 erkek öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmene obez olduğu için hapis cezası verilmedi - Sayfa 2

Şuan Canberra şehrinde yaşayan O'Neill, hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmesine rağmen mahkemenin verdiği karar mağdur ve ailelerini çileden çıkardı.

2 5
 
6 erkek öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmene obez olduğu için hapis cezası verilmedi - Sayfa 3

Mahkeme, Peter John O'Neill'in çok şişman olmasından dolayı yüreyemediği ve evine çıkamadığı için cezaevine konulacağı şehre gönderilmesinin 40,000 dolara mal olacağı ve eyalet yetkililerinin transfer ücretini karşılamayacaklarını söylemeleri gerekçesi ile hapis yerine ev cezası verdi.

3 5
 
6 erkek öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmene obez olduğu için hapis cezası verilmedi - Sayfa 4

Mahkeme ayrıca, tekerlekli sandalyeye mahkum olan, duş alma, yemek yeme gibi ihtiyaçlarını karşılayamadığını bu nedenle cezaevinde kalamayacağına hükmetti.

4 5