2 bin şüpheliyi tespit eden polis memurunun yeteneği hayrete düşürdü

İngiltere'de yüzleri, mimikleri ve en küçük ayrıntıları hatırlama konusunda olağanüstü bir yeteneğe sahip olan polis memuru Andy Pope, 2012 yılından itibaren 2 binden fazla şüpheliyi tespit etti.

2 bin şüpheliyi tespit eden polis memurunun yeteneği hayrete düşürdü - Sayfa 1

İngiltere'de West Midlands polis teşkilatında çalışan Andy Pope adlı polis memurunun süper bir hafızaya sahip olduğu ve suçluları mimik, jestlerini, yüzlerindeki ayrıntıları unutmayarak hatırladığı için bugüne kadar yaklaşık 2 bin şüpheliyi tespit ettiği ortaya çıktı.

1 6
 
2 bin şüpheliyi tespit eden polis memurunun yeteneği hayrete düşürdü - Sayfa 2

Pope basına yaptığı açıklamada, şüphelilerin yüzündeki en ufak mimik ve ayrıntıyı hatırladığı için yıllar sonra bile şüpheliler yüz maskesi takmasına rağmen tanıdığını belirtti. Süper hafıza polisi olarak adlandırılan Pope, hedefinin 2022'ye kadar 2 bin 500 şüpheliyi teşhis etmek olduğunu belirtti.

2 6
 
2 bin şüpheliyi tespit eden polis memurunun yeteneği hayrete düşürdü - Sayfa 3

Polis memuru Pope, yeteneğini konusunda yaptığı açıklamada "Açıklamak imkansız. Bu sadece bir içgüdü, bu o insan diyorum ve o kişi çıkıyor" dedi.

3 6
 
2 bin şüpheliyi tespit eden polis memurunun yeteneği hayrete düşürdü - Sayfa 4

Süper hafızalı polis memuru Pope, teşkilatın arananlar listesine giren şüphelilerin fotoğraflarına sürekli baktığını ve devriye gezdiği sırada hafızasında yer eden kişiyi yüzündeki ayrıntılar, mimikler ve jestlerinden yüzde 100 oranında doğru bir şekilde tespit ettiğini belirtti. Pope, zamanının çoğunu tren ve otobüslerde seyahat ederek geçiriyor.

4 6