Usta tiyatrocu Jale Birsel hayatını kaybetti

Usta tiyatrocu Jale Birsel 92 yaşında hayatını kaybetti. Yıldız Kenter'in sınıf arkadaşı olan Birsel'in vefatı sanat dünyasını yasa boğdu.

Usta tiyatrocu Jale Birsel hayatını kaybetti
Son Güncelleme: 18 Kasım 2019 Pazartesi 13:39
18 Kasım 2019 Pazartesi 13:32

Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden üst üste kötü haberler geldi. Yıldız Kenter’in vefatının hemen sonrasında bu kez Jale Birsel’in vefat haberi tiyatro dünyasını yasa boğdu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Jale Birsel'in vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı:

Kurumumuz emekli oyuncularından ve Türk tiyatromuzun değerli ismi Jale Birsel'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.

Jale Birsel kimdir?

1949 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro yüksek bölümü başarıyla bitirir. Hemen ardından "Yalancı" adlı oyunundaki Beatrice rolüyle Devlet Tiyatrosunda yerini alır.

38 Yıl boyunca (emekli olana dek) Komedi - Dram, Genç - İhtiyar, Küçük - Büyük, Yerli - Yabancı demeden verilen her rolün üstesinden gelip seyircilerin, eleştirmenlerin bol bol alkışlarını ve beğenilerini kazanır. İşte canlandırdığı bu rollerden kalan gazete ve dergilerde çıkan yazılar ve de fotoğraflardan bazılarına bu sitede yer verdik.

Jale Birsel'in Salah Birsel ile mutlu evliliği 38 yıl sürer, 1999'da sevgili eşi Salah Birsel 80 yaşında hayattan ayrılır. Jale Birsel Drahşan Uzman (Jale Birsel'in ilk eşi Umran Uzmanla) Kızları, Torunu Damla ile birlikte yazın Balıkesir / Ören'de yaşamaktaydı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar