Ünlülerden Kadınlar Günü mesajı

Sanat dünyasının ünlü isimleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne dair hislerini özel mektuplarla dile getirdi.

Ünlülerden Kadınlar Günü mesajı - Sayfa 1

“Kalbine, gönlüne dünyaları sığdıran kadın, bu dünyaya sığamıyor ya ona yanarım. Her gün, her dakika aynı şeyleri diliyorum kadınlar için ve onlara eziyet eden zalimler için. Bitmedi, bitmiyor.
Her günü kutlu olsun kadınların. Her günü bayram ve sevgi dolu olsun. Kadın, anne, eş, kardeş, teyze, dost, arkadaş, kimi zaman baba ama hep can yoldaşı. Kadınlar sevilmeye layık. Pis ellerin, pis düşüncelerin altında kalmaya değil.”

1 12
 
Ünlülerden Kadınlar Günü mesajı - Sayfa 2

“Hayatta bize örnek, başta Atamızın annesini minnetle ve saygıyla anarken, sinema, edebiyat, erkeklerin yaptığı her mesleği yapabilmiş, kadın erkek eşitliği için mücadele etmiş ve duygusal zekasının üstünlüğünle dünyayı güzelleştiren tüm kadınların günü kutlu olsun!”

2 12
 
Ünlülerden Kadınlar Günü mesajı - Sayfa 3

“Öncelikle bir kadın olarak, yaptığı reformlarla eğitim sistemi başta olmak üzere pek çok alanda kadının özgürleşmesini, yeteneklerini kullanmasını ve haklarını yaşamasını sağlayan Atamızı bir kez daha sonsuz minnetle anıyorum.
Bu ülke kadınların ve onların yetiştirdiği erkeklerin gücüyle, el birliği ile daha güzel yarınlara kavuşacak.
Kadına şiddetin artık son bulduğu, kız çocuklarımızın eğitimden mahrum bırakılmadığı, çocuk gelinlerin olmadığı bir dünya umudunu her saniye umut ediyorum. Kadınlar Günü’nü kutluyor, tüm kadınlarımıza aydınlık bir gelecek diliyorum.”

3 12
 
Ünlülerden Kadınlar Günü mesajı - Sayfa 4

“Dokunduğu her şeyi güzelleştiren, anlamlandıran, yürekli, güçlü, emekçi tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarım. Bizler bu ülkenin eşit vatandaşları olduğumuzu, bunun bir hak olduğunu her vesile ile hatırlatmaya devam edeceğiz; ta ki bu bilinç tam anlamıyla oturana kadar. Kadınların gücünün farkındalığını tek günde değil her gün yaşayacağımız, ayrımcılığın, şiddetin olmadığı huzur, sevgi ve saygı dolu yarınlar diliyorum.”

4 12