Oyuncu Rıza Akın hayatını kaybetti!

Beyin kanaması geçiren usta oyuncu Rıza Akın 65 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi ise oyuncu arkadaşı Menderes Samancılar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. İşte detaylar...

Oyuncu Rıza Akın hayatını kaybetti! - Sayfa 1

Usta sinema ve tiyatro oyuncusu Rıza Akın dün beyin kanaması geçirmişti.

Akın'dan kötü haber geldi.

Ünlü oyuncu yaşam savaşını kaybetti.

Akın beyin kanaması sonucu 65 yaşında hayata veda etti.

1 7
 
Oyuncu Rıza Akın hayatını kaybetti! - Sayfa 2

Menderes Samancılar duyurdu
Kötü haberi sevenleri ile oyuncu arkadaşı Menderes Samancılar verdi.

Son olarak vizyondaki "Sevmedim Deme" adlı filmde rol alan Akın'ın beyin kanaması geçirdiğini ve ameliyattan sonra yoğun bakıma alındığını duyuran oyuncu Menderes Samancılar, "Canım kardeşim Rıza Akın'ı kaybettik." paylaşımıyla vefat ettiğini duyurdu. 

2 7
 
Oyuncu Rıza Akın hayatını kaybetti! - Sayfa 3

Rıza Akın kimdir, Japon eşi...

Rıza Akın, 15 Eylül 1957 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Aslen Erzincanlı'dır. Tiyatroyla ortaokul döneminde Adana Halkevi'nde tanıştı. Tiyatro için Ankara'ya taşındı. Ankara Birlik Tiyatrosu'nda profesyonel oldu. Tiyatro yaşantısına (1969-1977) ara verdikten sonra iletişim okuyarak gazetecilik yapmaya başladı.

3 7
 
Oyuncu Rıza Akın hayatını kaybetti! - Sayfa 4

Tiyatroyu Adana'da sürdürdü. 1997 yılında Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nu kurdu ve beş yıl oranın sanat danışmanlığını yaptı. 2005 yılında Tayfun Pirselimoğlu'nun tamamlanamayan Kuartet adlı filmiyle oyunculuğa döndü. Bir ulusal televizyonda habercilik ve oyunculuk yaptı.

4 7