Anne Hathaway: Neden olduğumuz acı için hepinize bir özür borçluyum

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Anne Hathaway'in 'The Witches' (Cadılar) filminde canlandırdığı karakterin el parmaklarında eksiklikler olması, sosyal medyada tepki çekmesi üzerine Hathaway, anatomik farklılıkları olan kişilerden özür diledi.

Anne Hathaway: Neden olduğumuz acı için hepinize bir özür borçluyum - Sayfa 1

ABD'li oyuncu Anne Hathaway'in başrolünde yer aldığı yeni fantastik komedi filmi 'The Witches', geçtiğimiz günlerde gösterime girdi. 

Ancak Hathaway'in canlandırdığı 'Büyük Yüce Cadı' karakterinin el parmaklarında eksiklikler olması, sosyal medyada anatomik farklılıklara sahip kişiler tarafından eleştirildi.

1 9
 
Anne Hathaway: Neden olduğumuz acı için hepinize bir özür borçluyum - Sayfa 2

2016 Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazanan İngiliz yüzücü Amy Marren ve sağ ön koluyla eli olmayan İngiliz TV oyuncusu Melissa Johns, filmin yapımcılarını sorumsuzlukla suçladı.

Uluslararası Paralimpik Komitesi de sosyal medyada "#NotAWitch" (bir cadı değil) etiketini kullanarak filmi boykot etme çağrısında bulundu.

2 9
 
Anne Hathaway: Neden olduğumuz acı için hepinize bir özür borçluyum - Sayfa 3

Anatomik farklılıklarla ilgili farkındalık yaratmaya çalışan bir kuruluş da harekete geçerek bu durumun cadılıkla ve kötülükle bağdaştırılmasının çok yanlış olduğunu belirterek sosyal medyada kampanya başlattı.

3 9
 
Anne Hathaway: Neden olduğumuz acı için hepinize bir özür borçluyum - Sayfa 4

Anatomik farklılığı olan yüzlerce kişi de filmin uyarlandığı Roald Dahl tarafından yazılan Cadılar kitabında ana karakterin ellerinde farklılık olmadığını ancak filmde böyle bir detayın olduğunu belirterek yapımcılara tepki gösterdi.

4 9