için kaldı

Fatma Girik'in cenaze programı belli oldu

İki gün önce hayatını kaybeden Türk Sineması'nın usta oyuncusu Fatma Girik'in cenaze ile anma törenleri ertelenmişti. Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Girik'in cenaze programı belli oldu

Fatma Girik'in cenaze programı belli oldu
Son Güncelleme: 26 Ocak 2022 Çarşamba 15:02
26 Ocak 2022 Çarşamba 15:00

Tedavi gördüğü özel hastanede pazartesi günü Kovid-19'a bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Fatma Girik'in cenaze programı belli oldu.

HAYAT ARKADAŞININ YANINA DEFNEDİLECEK

Aile yakını Ahmet Hamdi Gürbüz, Girik için yapılacak cenaze töreni ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Yarın saat 10.00'da Şişli Belediyesi'nde yapılan vedalaşmanın ardından 11.00'da Cemal Reşit Rey Salonu'nda anma töreni yapılacağı öğrenildi. Öğle namazının ardından Teşvikiye Camii'nde usta oyuncu için cenaze törene düzenlenecek. Fatma Girik'in cenazesi ardından Bodrum'da hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedilecek.

"BİZLERE HEP SEVGİYİ ÖĞRETTİ"

Cenaze programı ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren aile yakını Ahmet Hamdi Gürbüz, şunları söyledi:

Pazartesi günü üzücü bir haber aldık. Fatma Girik hanımefendinin vefatını duyduk. Akabinde hastaneye gittik. Salı günü aslında cenaze programı düzenlenmişti ama İstanbul'da hava muhalefeti ve ülkemizdeki hava muhalefeti nedeniyle cenaze programında bir erteleme söz konusu oldu. Biz cenazeye İstanbul dışına götürmeyi planlıyorduk. Bu doğrultuda bugün aile ile yaptığımız görüşme sonucunda Fatma Girik hanımefendi yarın saat 10.00'da biliyorsunuz kendisi eski Şişli Belediye başkanlığı yapmış, belediye çalışanları ile bir vedalaşma programı olacak. Daha sonra saat 11.00'de Cemal Reşit Rey salonunda anma programı olacak. Buna müteakiben Teşvikiye Camii'nde öğlen kılınacak vakit namazından sonra cenaze namazını kılıp, ebedi istirahatgahı olan Bodrum'a yola çıkaracağız. Cenazesi Bodrum'da Memduh Bey'in yanına defnedilecek. Bu süreçte değerli büyüklerimiz sağ olsun ailenin hep yanında oldu. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan teşekkür ediyorum. Süreci de yakından takip ediyor. Ne gerekiyorsa aileye her konuda yardım edeceğini ifade etti. Ben tekrar kültür camiasının, sevenlerinin, ailesinin başı sağ olsun diyorum. Çok iyi bir insandı. Sevgi dolu bir insandı. Bizlere hep sevgiyi öğretti. Dürüstlüğü öğretti. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.

"ÖLÜNCE MEMDUH'A KAVUŞACAĞIM"

Öte yandan Fatma Girik, daha önce, "Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh’a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin..." demişti.

"BÜYÜK BİR UĞURLAMA İSTEMİYORUM"

Fatma Girik, ölümünden sonra nasıl bir cenaze töreni istediğini de söylemişti. Girik, açıklamasında "Öldüğümde öyle büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum. Gülriz Sururi gibi sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

FATMA GİRİK HAKKINDA

12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul'da doğdu. Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk başrolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi.

Fatma Girik'in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün’le tanışması Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.

180'den fazla filmde rol aldı. İlerleyen yıllarda siyasete de atılan Fatma Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato'da adlı bir programın sunuculuğunu da yapmıştır.

KAZANDIĞI ÖDÜLLER

1965 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Keşanlı Ali Destanı
1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Sürtüğün Kızı
1. Adana Altın Koza Film Festivali, 1969, Büyük Yemin, En İyi Kadın Oyuncu
1. Adana Altın Koza Film Festivali, 1969, Ezo Gelin, En İyi Kadın Oyuncu
3. Adana Altın Koza Film Festivali, 1971, Acı, En İyi Kadın Oyuncu
35. Altın Portakal Film Festivali, 1998, Sürtüğün Kızı, Yaşam Boyu Onur Ödülü
18. Ankara Uluslararası Film Festivali, Aziz Nesin Emek Ödülü

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar