Ezgi Mola ne dedi? Altın Kelebek Ödülleri'nde ayakta alkışlanan konuşma

Altın Kelebek ödülleri kapsamında ödül alan oyuncu Ezgi Mola konuşmasıyla ayakta alkışlandı. Mola, kadınlar ve tüm canlılar için TBMM’de yasa çıkarılmasını istedi.

Ezgi Mola ne dedi? Altın Kelebek Ödülleri'nde ayakta alkışlanan konuşma
Son Güncelleme: 5 Aralık 2022 Pazartesi 14:42
5 Aralık 2022 Pazartesi 10:47

48. Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu" ödülü Ezgi Mola'ya gitti. Ödül konuşmasında İran'da "başörtüsünü uygunsuz taktığı" gerekçesiyle gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestolardan bahseden Mola, ülkedeki "ahlak polisi" döneminin sona erdirilmesini öğrenmekten tüm kadınlar adına mutluluk duyduğunu dile getirdi.

 

"Onların yanında olduğumuzu buradan söylemek istiyorum” diyen Mola, “Ülkemizde her gün yaşanan kadın cinayetlerinin de son bulabilmesi için yasalarımızda yapılacak olan güzellikleri sabırsızlıkla görmek, duymak ve biz de bunu kutlayalım istiyorum" ifadelerini kullandı.

"KİMSENİN GÖRÜŞÜYLE İLGİLENMİYORUM"

Öte yandan Türkiye'deki kadın cinayetlerinin son bulabilmesi için yasalarda yapılacak değişiklikleri duymak ve görmek istediğini ifade eden Mola, "Bu güzel haberlerin bizim ülkemizde de yaşanmasını istiyorum. TBMM'de kimsenin görüşüyle ilgilenmiyorum; kadınlar için tüm canlılar için eşit yaşam hakkının olduğu bir yasa çıkarılmasını diliyorum" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar