için kaldı

Aleyna Tilki'nin konseri iptal edildi

Osmancık Belediyesi, LGBTİ karşıtı yürüyüşe tepki gösteren Aleyna Tilki'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle konserinin iptal edildiğini duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, "Aleyna Tilki'nin sosyal medyada yapmış olduğu kültürümüzle bağdaşmayan açıklamaları halkımızın nezdinde üzüntüyle karşılanmıştır" denildi.

Aleyna Tilki'nin konseri iptal edildi
Son Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 14:21
19 Eylül 2022 Pazartesi 14:19

İstanbul'da Fikirde Birlik ve Mücadele Platformunun organizasyonunda, 150'den fazla sivil toplum kuruluşunun katılımıyla "Büyük Aile Buluşması" yapıldı.

"Çocuklarımızın LGBT Dayatmasından Korunması İçin Yürüyoruz" sloganıyla düzenlenen protesto gösterisine, ünlü şarkıcı Aleyna Tilki geçtiğimiz gün attığı bir tweetle tepki göstermişti.

Tilki Twitter hesabından "LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ne ya? Duygu ve tensel dünyalarımızın protesto edilmesi doğaya aykırı" ifadelerini kullandı.

"PROTESTO EDİLMESİ DOĞAYA AYKIRI"
Tilki, "LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ne ya? Toplumda yarattığınız ayrımcılığın bir karması yok mu zannediyorsunuz. Duygu ve tensel dünyalarımızın protesto edilmesi doğaya aykırı!
Zihniyetler çok korkunç..." paylaşımını yapmştı.

BELEDİYE KONSERİNİ İPTAL ETTİ
Çorum’un Osmancık Belediyesi, bu paylaşımın ardından ise ilçede 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan Aleyna Tilki konserinin iptal edildiğini duyurdu. Konserin iptal gerekçesi olarak şarkıcı Aleyna Tilki’nin paylaşımı gösterildi.

Osmancık Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Belediyemizce Osmancık Pirincinin tanıtımı amacıyla organize edilen 2022 Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali 16-25 Eylül 2022 tarihleri arasında kültür ve sanat etkinlikleri, sportif faaliyetler, yerel etkinlikler, panayır ve ulusal konserlerle düzenlenmektedir. Festival çerçevesinde 'Halk Konseri' ve 'Gençlik Konseri' olmak üzere iki ayrı konser planlanmıştır. Gençlerimizin önerisiyle Gençlik Konserine şarkıcı 'Aleyna Tilki' davet edilmiştir. İlçemiz kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarih ve kültür şehridir. Osmancık halkı sanata ve sanatçıya büyük değer vermektedir. Ancak şarkıcı Aleyna Tilki’nin röportajlarında ve 17.09.2022 tarihinde sosyal medyada yapmış olduğu kültürümüzle bağdaşmayan açıklamaları halkımızın nezdinde üzüntüyle karşılanmıştır. 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan konser bugün itibariyle iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar